Liga 1

Doar trei echipe din Liga 1 nu au redus salariile jucatorilor. Liga 2 in somaj tehnic

Din cele 14 formatii din Liga 1 doar trei formatii nu au umblat la salariile jucatorilor in perioada crizei provocate de coronavirus.

Cele trei formatii ale caror jucatori isi primesc in continuare salariile ca in timpul sezonului normal sunt CFR Cluj, CS Universitatea Craiova si FC Botosani, anunta coronavirus-doar-cfr-cluj-fc-botosani-si-universitatea-craiova-nu-au-diminuat-deocamdata-salariile-jucatorilor--481886">AGERPRES.

Chiar si asa, la CFR Cluj si Craiova se discuta despre introducerea unor acte aditionale prin care sa se ajunga la intelegeri cu jucatorii.

La polul opus se situeaza Dinamo, club unde jucatorii nu au acceptat diminuarea salariilor si asa de avarie, astfel ca Ionut Negoita a ajuns la suspendarea contractelor pe timpul starii de urgenta.

FCSB si Viitorul au ales calea de mijloc, reducand semnificativ salariile jucatorilor.

Situatia este una delicata la nivelul Ligii 2, unde majoritatea cluburilor si-au trimis jucatorii in somaj tehnic.

Astfel, fotbalistii vor primi din partea statului 75% din salariul mediu brut pe economie.

Iata mesajul celor de la Fotbal Club Rapid, echipa cu pretentii de promovare in Liga 1 la finalul actualului sezon:

"FC Rapid a decis ca, din cauza situatiei dificile prin care trece intreaga planeta, implicit fotbalul romanesc, jucatorii, staff-ul si membrii conducerii clubului nostru sa intre in somaj tehnic pe durata starii de urgenta instituite de Guvernul Romaniei", se arata pe site-ul oficial al clubului.



Doar trei echipe din Liga 1 nu au redus salariile jucatorilor. Liga 2 in somaj tehnic