Liga 1

DNA ia taurul de coarne la Arena Nationala. Ancheta pentru abuz in serviciu

Directia Nationala Anticoruptie a intrat pe fir si a deschis o ancheta cu privire la faptele care au dus la inchiderea Arenei Nationale, cel mai mare stadion al tarii, pentru evenimentele publice.

Este vorba de o sesizare din oficiu pe care au facut-o procurorii DNA in urma materialelor publicate de mass media pe tema acoperisului nefunctional de la Arena Nationala.

"La data de 18 ianuarie 2016, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie s-au sesizat din oficiu si efectueaza acte de urmarire penala in rem (fata de fapta) cu privire la suspiciunea savarsirii infractiunii de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul", se arata in comunicatul DNA.

Sesizarea din oficiu a avut la baza urmatoarele : 

"La inceputul lunii noiembrie a anului 2015, Primaria Bucuresti a decis inchiderea „Arenei Nationale” din cauza membranei acoperisului ce ar fi fabricat dintr-un material neomologat in Romania. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (I.S.U.). Din datele existente, rezulta ca proiectul prevedea edificarea unui acoperis de tabla, fix, pentru care exista aviz I.S.U. Ulterior, proiectul a fost modificat, fara a se cunoaste motivele care au stat la baza deciziei, prevazandu-se constructia unui acoperis retractabil, din alt material, aspect care impunea obtinerea unui nou aviz I.S.U. La incheierea lucrarilor, desi se stia ca nu este posibila obtinerea avizului, s-a efectuat plata catre constructor. Construirea stadionului a costat 234 milioane euro, din care acoperisul a costat 84 milioane lei. Raportat la actele procedurale ce urmeaza a fi efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare", se mai arata in comunicatul DNA.



DNA ia taurul de coarne la Arena Nationala. Ancheta pentru abuz in serviciu