Dinamo

Vasile Turcu audiat la DNA pentru transferul lui Radu Stefan la Lazio

Fostul actionar dinamovist Vasile Turcu s-a prezentat, marti dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiat in cazul transferului fundasului Radu Stefan de la Dinamo la echipa italiana Lazio Roma.

DNA s-a autosesizat dupa ce in media au aparut mai multe materiale cu privire la existenta unei suspiciuni de blat la returul dintre Dinamo si Lazio din preliminariile Champions League.

In respectivele suspiciuni aparea si numele lui Radu Stefan ca parte a intelegerii dintre conducerea dinamovista si omologii de la Lazio.

La intrarea in sediul DNA Turcu a spus ca nu stie pentru ce a fost chemat si presupune ca este vorba despre speculatiile la care am facut referire mai sus.

Directia Nationala Anticoruptie s-a autosesizat in privinta suspiciunilor de blat aparute asupra meciului dintre Dinamo si Lazio Roma din turul 3 preliminar al Champions League, sezonul 2007/2008. 

Astfel, DNA va ancheta modul in care formatia din Stefan cel Mare a ratat calificarea in grupele Ligii Campionilor, pierzand intr-un mod cel putin curios meciul retur de la Bucuresti, cu 1-3. 

Dinamo a condus atunci cu 1-0 la pauza, dar a fost egalata in debutul partii secunde printr-o lovitura libera provocata de Vali Nastase, unul dintre jucatorii acuzati ca nu si-a aparat corect sansele. 

Mai mult decat atat, anchetatorii investigheaza si informatia conform careia in contul posibilului aranjament al respectivului meci ar fi intrat si transferul fundasului Radu Stefan la echipa italiana. 

Potrivit lui Cornel Dinu, meciul a fost aranjat tocmai prin fundasul Vali Nastase, insa fostul actionar dinamovist Vladimir Cohn afirma ca rezultatul final al partidei ar fi fost negociat in spatele usilor inchise de Cristi Borcea si Claudio Lotito, presedintele lui Lazio, in contul transferului fundasului Radu Stefan la echipa din capitala Italiei. 

Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo de atunci, spune ca jucatorul Radu Stefan a fost vandut pentru 7.2 milioane de euro, desi oficial cele doua cluburi au anuntat ca Radu Stefan ar fi fost doar imprumutat intr-o prima faza. 

Tot Rednic mai spune ca nu l-a dorit pe Nastase la echipa si ca acesta ar fi fost adus peste capul sau la initiativa lui Borcea, iar dupa returul cu Lazio jucatorul a fost indepartat din Stefan cel Mare.



Vasile Turcu audiat la DNA pentru transferul lui Radu Stefan la Lazio