Dinamo

Unibet lasă inexplicabil Dinamo, 888 noul sponsor al „câinilor roșii”

Dinamo, echipa cu al doilea cel mai mare număr de fani din România, a fost inexplicabil lăsată de sponsorul din Liga 1, Unibet, dar s-a repliat și a găsit un contract similar pentru Liga 2.

Dinamo a semnat cu compania de betting 888 un contract de 250.000 de euro pe sezon în Liga 2. Noul sponsor va fi principal și va apărea pe partea frontală a tricoului de joc. Un deal deloc rău.

În Liga 1, Dinamo avusese ca sponsor principal cu diplay pe front de t-shirt tot o companie de gaming, Unibet, care plătea în jur de 300.000 de euro pe sezon.

Dinamo are a doua cea mai mare bază de fani din România, în jur de 450.000 de oameni care urmăresc meciuri și rezultate.

Clubul va avea cel mai scump stadion din România, a cărui construcție va începe anul acesta. Se știe că în România un stadion nou a însemnat un impuls pentru suporteri să vină la meciuri în număr mai mare, atrași de condițiile civilizate. S-a observat  în cazurile Universității Craiova (sponsorizată de Betano), dar și mai recent în cazul Rapidului (sponsorizată de Superbet). Iar Dinamo nu va face excepție.

Decizia Unibet de lăsa clubul al doilea ca număr de fani și tradiție din România, după Steaua, pare de neînțeles. Decizia va fi întemeiată doar dacă Dinamo va rămâne ani de zile în Liga 2, alfel nu. Rămâne de văzut cine a făcut un pariu mai bun: Unibet sau 888?

Nu este prima oară când Unibet renunță la colaborări pe care le construise în România. Un alt caz cunoscut a fost cel al lui Ilie Dumitrescu, ani buni ambasador pentru Joc Responsabil al companiei, care a trecut subit în barca Superbet, acolo unde evoluează pe marile ecrane din plin în campanii generale de brand și de produs.

Cert este că 888 a găsit pentru prima oară un club de fotbal important, după ce recent a fost refuzată de CFR Cluj, Neluțu Varga fiind foarte atent cu bugetele și fiind abil în a obține sume foarte mari pentru România și, în general, ireale, în neconcordanță cu piața. 

Vadim Cușnarencu



Unibet lasă inexplicabil Dinamo, 888 noul sponsor al „câinilor roșii”