Dinamo

Torje, castigat la poker?

Voci din lumea fotbalului sustin ca transferul lui Gabriel Torje la Dinamo a fost facilitat de o partida de poker la care au participat Marian Iancu si Cristi Borcea.
Miza? Daca partida era castigata de catre Marian Iancu, Cristi Pulhac ajungea la Poli Timisoara in schimbul sumei de 1.5 milioane de euro. Daca se intampla invers, Torje se transfera in Groapa, asa cum s-a si intamplat.

In plus, inainte sa il dea pe Torje la Dinamo, Marian Iancu a primit o oferta din Rusia de 6 milioane de euro in schimbul mijlocasului in varsta de 18 ani, insa aceasta a fost refuzata surpinzator. Motivul refuzului nu este cunoscut, dar pentru ca gruparea de pe Bega sa primeasca de la Dinamo aceeasi suma oferita de clubul din Rusia, trebuie ca Torje sa fie vandut pe 10 milioane de euro, 4 milioane de euro urmand sa revina Politehnicii, conform contractului de coproprietate.

Patronul Politehnicii a motivat cedarea lui Torje la Dinamo spunand ca acestea sunt regulile economiei de piata, dar e greu de crezut ca un om de afaceri refuza 6 milioane de euro in speranta ca jucatorul sa fie vandut in viitor pe o suma mai mare de 10 milioane de euro.

La prima vedere, acest zvon pare greu de crezut, dar daca ar fi adevarat, nu ar fi primul caz de acest gen. In urma cu cativa ani, presa relata ca Andrei Cristea, Florin Lovin, Dorin Goian si Eugen Baciu au ajuns la Steaua dupa o partida de poker castigata de Gigi Becali impotriva lui Dumitru Sechelariu, fostul presedinte al lui FCM Bacau.

Transferul lui Gabriel Torje a surprins intreg fotbalul romanesc, iar unii s-au grabit sa sustina ca patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, a ajuns la fundul sacului si de aceea a vandut un jucator promitator, in schimbul unei sume de invidiat: 2 milioane de euro.

Probabilitatea ca Marian Iancu sa nu mai aiba bani este extrem de mica, in conditiile in care gruparea de pe Bega a facut oferte de peste 1 milion de euro pentru Laszlo Sepsi, Jurav Halenar, Cosmin Contra si Dorin Goga.

Onlinesport


Torje, castigat la poker?