Dinamo

Stadionul Dinamo preluat de Ministerul de Interne. Ar putea fi modernizat pentru 2020

Ministerul Afacerilor Interne a publicat un comunicat prin care anunta trecerea stadionului Dinamo din domeniul privat in cel public.

Redam mai jos comunicatul MAI asteptat practic cu sufletul la gura de toti dinamovistii care si-au manifestat dorinta de a avea un stadion modern fara pista de atletism:

“În Monitorul Oficial al României a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017, pentru trecerea din domeniul privat în domeniul public al statului a unor imobile reprezentând baza sportivă a Clubului Sportiv Dinamo București al Ministerului Afacerilor Interne. Imobilele vizate includ și stadionul central.

Hotărârea de Guvern a fost inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și adoptată în ședința de Guvern din data de 30 august 2017.

În perspectiva Turneului Final EURO 2020, actul normativ reprezintă o nouă etapă în demersurile întreprinse de Ministerul Afacerilor Interne pentru crearea condițiilor necesare realizării unei noi arene sportive, distinctă de cea existentă, fără pistă, în acord cu așteptările suporterilor iubitori de fotbal.

Prin Hotărârea inițiată de MAI se revine la o situație de normalitate, în care statul, în calitatea sa de proprietar, își exercită dreptul de dispoziție cu scopul de a asigura buna administrare a bunurilor respective.

Urmare a acestui ultim pas, putem spune că MAI începe practic procedura de predare a documentației către Compania Națională de Investiții”.

Ionut Negoita, finantatorul FC Dinamo din Liga 1, a laudat reusita ministrului de interne Carmen Dan de a trece stadionul din Stefan cel Mare in domeniul statului.

“Intr-o tara in care pare ca nimic nu poate invinge fortele trecutului, aceasta victorie este absolut revigoranta. Alaturi de toti dinamovistii salut cu entuziasm reusita Ministerului de Interne care a deblocat situatia reconstructiei noului stadion din Stefan cel Mare”, a exprimat Negoita prin intermediul unui comunicat.



Stadionul Dinamo preluat de Ministerul de Interne. Ar putea fi modernizat pentru 2020