Dinamo

S-a dat verdictul definitiv in cazul mortii lui Patrick Ekeng

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCDinamoOfficial

Curtea de Apel Bucuresti a dat sentinta in cazul mortii fotbalistului Patrick Ekeng, jucator legitimat la Dinamo in momentul tragediei petrecute in anul 2016.

In fapt, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut hotararea Tribunalului Bucuresti din iunie 2020, respingand apelul formulate de procurori, medicul de pe ambulanta si rudele jucatorului.

Astfel, Mihaiela Elena Duta a primit o pedeapsa de un an si jumatate inchisoare cu suspendare, medicul de pe ambulanta Puls care l-a preluat de la stadion pe Ekeng fiind gasita vinovata pentru ca nu a efectuat la timp manevrele de resuscitare care i-ar fi putut salva viata jucatorului.

In plus, Duta este obligata sa efectueze 60 de zile munca in folosul comunitatii.

Duta a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.

Patrick Ekeng si-a pierdut viata din cauza unei fibrilatii ventriculare aparute pe fondul unei patologii cardiace preexistente, a fost raportul medico-legal intocmit in urma autopsiei efectuate.

Ekeng ar fi supravietuit daca manevrele de resuscitare ar fi avut loc in primul minut de stop cardiac, potrivit statisticilor medicale existente in astfel de situatii.S-a dat verdictul definitiv in cazul mortii lui Patrick Ekeng