Dinamo

Rivaldinho o mentine pe Dinamo in cursa calificarii cu un super gol

Sursă foto: facebook.com/FCDinamoOfficial

Brazilianul Rivaldinho a marcat golul prin care Dinamo a terminat la egalitate cu Athletic Bilbao, scor 1-1 (0-1), joi seara, pe teren propriu, in prima mansa din turul 3 preliminar al Europa League. Un rezultat care o pastraeza pe Dinamo in cartile calificarii, dar care obliga echipa din Stefan cel Mare sa marcheze in returul de pe San Mames.

Bilbao a dominat inceputul meciului si bascii ratau deschiderea scorului dupa numai cinci minute prin Etxeita. Devierea acestuia cu capul la o centrare din lovitura libera a trecut pe langa poarta.

Abia in minutul 14 Dinamo a adus pentru prima data mingea in jumatatea adversa dupa o actiune consistenta de atac, insa Filip si Busuladzic au ratat pasa decisiva.

Pe acest fond de dominare al celor de la Athletic Bilbao deschiderea scorului a devenit o chestiune de timp si tabela s-a modificat in premiera in minutul 21.

Fundasul francez Laporte si-a plasat decisiv lovitura de cap la coltul scurt dupa o minge din corner deviata spre a doua bara.

Parca trezita dintr-un vis urat Dinamo a luat cu asalt poarta lui Bilbao dupa primirea golului. In afara unui sut al lui Salomao in minutul 26 “cainii” nu au reusit sa creeze pericol, iar oaspetii au ratat sansa unui 2-0 in minutul 27 la reluarea cu capul a lui Raul Garcia.

Pana la pauza Dinamo a mai avut un sut trimis de May Mahlangu peste poarta.

Contra a mutat decisiv la pauza prin Rivaldinho in locul lui Busuladzic si atacantul brazilian a facut diferenta in minutul 54.

Dinamo a recuperat in jumatatea adversa, mingea a ajuns la Rivaldinho si acesta a trimis un super sut de la mai bine de 30 metri. O minge care l-a indoit pe Herrerin si a adus egalarea. Un super gol marcat de Rivaldinho sub privirile tatalui sau, marele Rivaldo, prezent la oficiala de pe Arena Nationala.

Bilbao, echipa cu mare experienta, a reactionat imediat dupa golul lui Dinamo si Penedo a avut o interventie salvatoare in minutul 69 la un sut din afara careului.

Un minut mai tarziu Romera respingea in extremis de pe linia portii reluarea lui Muniain la o faza limita pentru poarta lui Dinamo.

Ultimul sfert de ora a apartinut formatiei lui Cosmin Contra, Dinamo sufocand-o pe Bilbao cu un presing extrem de agresiv.

Ocaziile nu au intarziat sa apara, cea mai mare dintre acestea in minutul 76 la sutul lui Nascimento deviat periculos pentru propria poarta de Raul Garcia.

Dinamo a mai trimis o data mingea in poarta, prin Nemec, insa reusita slovacului a fost invalidata de o semnalizare contestata de la offside.

La meciul de pe Arena Nationala au asistat 26.783 spectatori.

Caseta tehnica

Dinamo Bucureşti: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, St. Filip – Busuladzici (Rivaldinho '46) - Hanca, Mahlangu, Nascimento (Anton '84), Salomao – Nemec (Albin '67).  Antrenor: Cosmin Contra.

Athletic Bilbao: Herrerin – De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga – Vesga, Etxebarria (Rico '81) – Susaeta (Lekue '67), Raul Garcia (Merino '90), Muniain – Aduriz. Antrenor: Jose Angel Ziganda.

Cartonaşe galbene: Nascimento '34, Romera '49, Rivaldinho '55, Hanca '61, Nedelcearu '90+2 / Muniain '30.

Arbitru: Tore Hansen (Norvegia).



Rivaldinho o mentine pe Dinamo in cursa calificarii cu un super gol