Dinamo

Reabilitarea stadionului Dinamo in impas

Sursă foto: FRF.ro

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a emis, marti, un comunicat de presa in care explica ce se va intampla pe mai departe cu cererea de reabilitare a stadionului Dinamo in programul impus de UEFA pentru EURO 2020.

"Propunerea ACS FC Dinamo București nu poate fi acceptată deoarece prin aceasta se urmărește doar retragerea bunurilor și suspendarea utilizării stadionului Dinamo și nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat", se arata in comunicatul MAI.

"Totodată, ACS FC Dinamo București impune inclusiv un termen de 15 zile ca după realizarea noului stadion de către stat, societatea privată să-și reia dreptul de utilizare pe acesta și tot pe o durată nedeterminată. Această soluție propusă de ACS FC Dinamo București presupune o grevare viitoare de sarcini asupra imobilului, ceea ce contravine legii (Anexa 3 a Ordonanței 25/2001). 

"Ca urmare a acestei situații de tergiversare din partea ACS FC Dinamo București, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, invită public reprezentanții legali ai ACS FC Dinamo București să-și reconsidere punctul de vedere, să reanalizeze propunerea înaintată și să accepte excluderea din asociere a bunurilor care ar urma să facă obiectul investițiilor, așa cum au fost ele menționate în propunerea de act adițional înaintată la data de 25 aprilie 2017.

"MAI așteaptă un răspuns din partea reprezentanților ACS FC Dinamo București până vineri, 26 mai 2017, apreciind acest termen ca fiind suficient pentru clarificarea și deblocarea acestei situații. 

"Precizăm că ACS FC Dinamo București este o entitate distinctă de societatea care deține echipa de fotbal Dinamo București, respectiv FC Dinamo 1948 SA", se arata in comunicatul celor de la Ministerul Afacerilor Interne.



Reabilitarea stadionului Dinamo in impas