Dinamo

Medic cardiolog vorbeste despre ce s-a intamplat cu Eugen Neagoe. Cand ar putea reveni in fotbal

Antrenorul dinamovist Eugen Neagoe a fost la un pas de moarte, duminica seara, cand a suferit un infarct in timpul meciului Dinamo - Craiova din etapa a 2-a in Liga 1.

Tehnicianului i s-a facut rau la jumatatea primei reprize si, fara interventia rapida a cadrelor medicale de urgenta aflate la stadion, am fi avut o noua tragedie in fotbalul romanesc.

In cele din urma, din fericire, Neagoe a fost resuscitat si stabilizat in ambulanta chiar la nivelul terenului de joc, iar ulterior tehnicianul dinamovist a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Starea pacientului Neagoe este una stabila, insa antrenorul Neagoe va avea de asteptat pana sa revina in iarba.

"S-a infundat o artera de la inima si s-a dezechilibrat ritmul cardiac pe fond de stres. Practic inima nu se mai poate contracta pentru a pompa sange. Daca nu se intervine pentru resuscitare, finalul e sumbru. El a avut norocul de a fi resuscitat in doar cateva secunde", a declarat Stefan Busnatu, medic cardiolog, la Digi Sport.

"Cel mai bun sfat pentru o astfel de persoana ar fi sa se lase de fumat. Urmeaza un program de recuperare cardiaca si medicamentatia, iar pacientul se poate reinteg mult mai bine decat inainte in societate. Daca reuseste sa-si controleze factorii de risc, prognosticul este unul favorabil.

"Intre 6-12 saptamani perioada de recuperare. In Romania o astfel de recuperare nu prea exista. La noi pacientul dupa infarct pleaca acasa si revine la ce facea inainte. La trei luni de la eveniment se face evaluarea de a reveni la munca", a mai spus medicul Busnatu.

Eugen Neagoe are 51 de ani si a preluat-o in aceasta vara pe Dinamo, fiind contestat de suporteri inca de la instalare.

Sezonul trecut Neagoe a calificat-o pe Sepsi Sf.Gheorghe pentru prima data in playoff.



Medic cardiolog vorbeste despre ce s-a intamplat cu Eugen Neagoe. Cand ar putea reveni in fotbal