Dinamo

Ionut Negoita renunta la Dinamo pentru un leu: "In maxim o luna lucrurile devin periculoase"

Sursă foto: facebook.com/FCDinamoOfficial

Finantatorul Ionut Negoita a sustinut, marti, cu incepere de la ora 13:00, o conferinta de presa in care a vorbit despre viitorul clubului de fotbal Dinamo.

Dinamo in faliment?

13:22 "Daca nu se face ceva intr-o luna de zile maxim, lucrurile devin periculoase. Jucatorii sa-si faca datoria de profesionisti. Au unii o luna, altii o luna si jumatate restante la salarii, nimic anormal. Ei trebuie sa-si faca treaba, cum o fac mai bine optimismul celor interesati va creste. Eu fac un pas inapoi, atat pot. Restul depinde de suflarea dinamovista. Eu dau o masina cu cheia in contact, dar trebuie schimbate cauciucuri, trebuie pusa benzina. Nu te poti plimba pe banii altora".

13:20 "Clubul Rapid la momentul respectiv era in insolventa sau in pragul falimentului. Dinamo e functional si are niste datorii normale, mai mici decat ale multor cluburi din Liga 1. E cu totul alta situatia. Ce se intampla daca nu vine nimeni sa preia... E vorba daca isi asuma cineva tot pachetul de finantare. Acum este momentul adevarului, pentru ca sunt foarte multi care vorbesc. Avem legende dinamoviste care vin din fotbal si care au bani. Ideal ar fi ca unul dintre ei sa preia, sau oameni cu multi bani care sunt dinamovisti. Daca nu se gaseste nimeni sa ia clubul atunci e foarte grav si inseamna ca se primeste ce se merita. Sincer nu m-as gandi la faliment, un scenariu atat de grav. Fiecare zi inseamna o chelatuiala, pe langa asumarea de responsabilitati e nevoie si de bani. Eu am facut asta in toti acesti ani, chiar daca am avut parte de sicane din partea multora. De azi inainte soarta clubului revine dinamovistilor daca vor sa aiba in continuare echipa de fotbal".

Cat mai inseamna Dinamo in acest moment

13:10 "Baza Saftica, doua terenuri de iarba, unul sintetic, o baza de cazare, sala de fitness, bucatarie, restaurant, plus parc auto sunt evaluate la 3.5 milioane de euro. Lotul de jucatori este o alta discutie si are o alta valoare".

13:06 "Incerc ca cei care vin sa nu aiba o povara a clubului si banii pe care doresc sa-i investeasca sa o faca in club si in performanta. Decizia mea este ca pachetul de 51 la suta sa-l vand pe un leu. Asta ce inseamna? Ca cei care vin sunt obligati sa aduca 500.000 de euro in societate pentru a aduce la zi datoriile scadente, salarii, furnizori. Florica a disparut in ceata cand am ajuns la acest leu, desi plecasem de la 5 milioane de euro, am coborat la 3, apoi la 1".

Datoriile de 1.8 milioane de euro

13:04 "Am avut discutii cu domnul Florica si mi-a povestit de diverse fonduri din Anglia, din Dubai, cu investitii de 5 milioane pe an si am sperat ca lucrurile sa fie serioase, chiar daca majoritatea imi spuneau ca nu e cazul sa am incredere. Am cedat, am negociat, adica am fost de acord cu toate propunerile numai in ideea in care va fi ceva serios. Mi-am dat seama ca au fost doar povesti si dorinta de publicitate".

13:02 "Am decis de doi ani sa ies din fotbal, am avut negocieri cu reprezentanti greci, arabi, chinezi si romani. Am incercat sa vand acest club si de a gasi o solutie care sa faca mult mai mult decat am facut eu. Din pacate marea majoritatea au dat inapoi dat fiindca nu avem stadion".

13:01 "Am initiat aceasta conferinta pentru a face un anunt important in viata clubului Dinamo. A fost o perioada cu bune, cu rele, cu unele realizari, nu asa cum ne-am dorit. Faptul ca am luat clubul Dinamo ca si in faliment si l-am tinut in viata in toti acesti ani. Din pacate nu am reusit performante fotbalistice notabile. M-a costat destul de mult cand l-am luat, ulterior datorii si asa mai departe pentru a-l aduce pe linia de plutire".

13:00 A inceput conferinta.


Conferinta va avea loc la Hotelul Rin aflat in proprietatea lui Negoita, iar alaturi de acesta se vor afla managerul Florin Prunea si directorul sportiv Ionel Danciulescu.

Aparitia lui Negoita se produce pe fondul mai multor zvonuri cu privire la posibila intrare in faliment a echipei FC Dinamo.

Negoita a incercat in ultimii ani sa vanda de mai multe ori Dinamo, dar nu a gasit pana acum o persoana interesata sa preia si datoriile clubului pe langa cea ce inseamna Dinamo ca brand.



Ionut Negoita renunta la Dinamo pentru un leu: "In maxim o luna lucrurile devin periculoase"