Dinamo

Dinamo a pierdut amicalul de lux cu FC Porto

Dinamo a pierdut meciul amical cu FC Porto, scor 0-1, insa ros-albii sunt pe drumul cel bun, daca ne gandim ca au cedat recent intr-un meci de pregatire cu o echipa de amatori. Unicul gol al partidei a fost reusit de Varela, in prima repriza.
Dinamo e pe cale sa-si revina inainte de startul noului sezon. In ultimul amical inainte de startul Ligii I, echipa lui Dario Bonetti a intalnit puternica echipa FC Porto. "Cainii" au pierdut, asa cum era de asteptat, scor 0-1, gol Varela, insa jocul ros-albilor a fost destul de bun, portughezii nereusind sa domina de o maniera categorica. Poate ca insa nici nu si-au dorit si nici nu au putut acest lucru, avand in vedere ca au inceput pregatirile abia de o saptamana.

Dinamo a inceput destul de bine meciul cu Porto, primul sfert de ora a fost echilibrat, echipa lui Bonetti reusind sa isi tina adversarul departe de poarta. In minutul 18, Hulk a cerut penalty dupa un duel cu Moti, insa a vazut pana la urma cartonasul galben, pentru simulare.

Dupa un start de meci mai degraba ezitant, Porto a fortat si a deschis scorul in minutul 20, prin Varela, care l-a invins din doua suturi pe Dolha, apararea lui Dinamo fiind depasita cu mare usurinta.

Marius Niculae a avut o ocazie buna in minutul 30, lovitura sa de cap trecand pe langa poarta, dupa o centrare in forta a lui Tamas. Tanarul Grigore a gafat apoi, insa Mariano a tras previzibil singur cu Dolha, sutul sau fiind respins de portarul dinamovist. Rus a fost apoi aproape de un gol superb, sutul sau de la distanta fiind trimis peste transversala de portarul lui Porto.

Repriza secunda a fost extrem de modesta, fara nicio ocazie notabila la cele doua porti. De mentionat ca Adrian Cristea si Danciulescu au avut doua situatii bune, dar au tras mult peste poarta.

Una peste alta, Dinamo s-a descurcat onorabil in cel mai important amical jucat de o echipa din Romania in aceasta vara, Porto fiind echipa care a castigat campionatul intern in ultimii patru ani, in sezonul trecut reusind sa ajunga pana in sferturile Ligii Campionilor. "Cainii" lui Bonetti s-au confruntat insa cu o echipa care abia a inceput pregatirile, Porto dand senzatia ca nici nu a fortat prea mult.

Dinamo a inceput in formula: Dolha - Homei, Moti, Grigore, Pulhac - Torje, Rus, Tamas, Ad. Cristea - An. Cristea, Niculae. Dupa pauza, au mai intrat Kone, Danciulescu, Goian, Scarlatache, Alexe, Predescu si Claudiu Niculescu.

Sapunaru nu a fost convocat la Porto pentru amicalul cu Dinamo, in timp ce Alvaro Pereira, fostul jucator al lui CFR Cluj, a fost printre titularii campioanei Portugaliei.

Vezi transmisiunea partidei

Onlinesport: Andrei Preotu

 




Dinamo a pierdut amicalul de lux cu FC Porto