Dinamo

Dinamo a cerut intarea in insolventa

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCDinamoOfficial

Pentru a doua oara in istoria recenta Dinamo Bucuresti a solicitat autoritatilor aprobarea planului de insolventa.

Cererea a fost depusa la Tribunalul Bucuresti cu termen de solutionare o zi lucratoare, desi in mod normal legea prevede ca solicitarea debitorului sa fie judecata in termen de urgenta, in termen de zece zile.

Dinamo a acumulat datorii de 29.7 milioane de lei la finalul anului trecut, echivalentul a 6 milioane de euro, anunta profit.ro

Clubul din Stefan cel Mare a inregistrat venituri de 16.3 milioane de lei si a avut cheltuieli de peste 21 de milioane de lei.

La capitolul cheltuieli au intrat si sumele pe care Dinamo le-a avut de achitat drept restante contractuale jucatorilor care au actionat clubul in instantele civile pentru recuperarea datoriilor.

Dinamo trece prin a doua perioada de insolventa din istoria recenta a clubului, dupa ce in 2014 sub conducerea lui Ionut Negoita s-a apelat la aceasta varianta in conditiile unor datori de aproximativ 10 milioane de euro.

In septembrie 2015 Dinamo a iesit din insolventa si legea spune ca o noua insolventa poate fi solicitata daca perioada de la prima solicitare este mai mare de cinci ani.



Dinamo a cerut intarea in insolventa