Dinamo

Cornel Dinu, marturii explozive la 36 ani dupa semifinala CCE cu Liverpool. Cum se umbla cu banii la arbitri!

Sursă foto: https://www.realitatea.net

Intr-un interviu incendiar Cornel Dinu a vorbit despre fapte de coruptie practicate in fotbalul european la finalul anilor 80.

Cornel Dinu spune ca Dinamo a mituit arbitrii pana la semifinala cu Liverpool din sezonul 1983/1984 al Cupei Campionilor Europeni.

“N-am putut să mai umblăm la arbitri, așa cum făcuserăm în precedentele jocuri europene. N-a mai mers fiindcă nu mai era loc pentru căței! Erau semifinalele Cupei Campionilor, nu prea mai era loc pentru Dinamo din Est!”, a declarat Cornel Dinu pentru Gsp.ro

Dinu a povestit ca la meciul cu Hamburg din turul 2 chiar el a dus geanta cu bani pregatita de Sercuritate.

“Cu Hamburg, la fel, am dus geanta cu bani. Chiar am deschis geanta înainte să i-o predau domnului Kieser (n.r. – arbitrul meciului), am vrut să văd, din curiozitate, cam despre câți bani era vorba. Erau toate bancnotele Europei: franci francezi, franci elvețieni, mărci. Securitatea îmi dăduse banii așa cum reușise să-i strângă, nu era toată suma într-o monedă", a mai spus Dinu.

Acesta mai spune ca sezonul urmator la meciul cu Bordeaux fusese de asemenea pregatita o geanta cu 25.000 de dolari, bani care insa n-au mai ajuns la arbitrul scotian McGinlay.

“Anghelache îl abordase din timp, dinainte ca el să plece din Scoția, și Securitatea pregătise o geantă cu 25.000 de dolari. O geantă pe care a preluat-o Vasile Anghel și nu i-a mai dus-o arbitrului. Am avut vreo 16 ocazii, dar ne-a "tocat" scoțianul”, a povestit Cornel Dinu.



Cornel Dinu, marturii explozive la 36 ani dupa semifinala CCE cu Liverpool. Cum se umbla cu banii la arbitri!