Dinamo

Contra s-a despartit de Dinamo si va prelua nationala

Cosmin Contra si-a oficializat, luni dimineata, despartirea de Dinamo si a anuntat ca va pregati in continuare prima reprezentativa a Romaniei.

“Ma simt pregatit sa fiu selectioner, altfel nu as fi acceptat aceasta provocare. Principalul obiectiv este calificarea la europene. Stiu unde intru si ca nu sunt iubit de toata lumea, stiu ca sunt 20 milioane de antrenori care isi pot da cu parerea. Sper sa readuc placerea jucatorilor de a veni la nationala si sa dea totul pentru culorile tarii”, a declarat Contra intr-o conferinta de presa.

“Pana nu voi fi validat oficial de Comitetul Executiv (n.r. - joi) nu sunt antrenorul nimanui. E important ca jucatorii sa nu fie distrasi, astfel am preferat ca staff-ul meu sa pregateasca meciul cu Chiajna. Dupa ce am ajuns la un acord cu FRF, am sunat conducerea lui Dinamo si am stabilit sa las fraiele echipei staff-ului meu. A fost cea mai buna decizie”, a mai spus Contra.

“La Dinamo e un proiect in care am crezut, chiar daca eram intr-un moment mai greu. Cred ca in viitorul apropiat Dinamo va reveni in primele 3-4 echipe si se va lupta pentru a castiga un trofeu anul acesta. Le-am cerut baietilor sa castige meciul de miercuri si pentru mine”, a adaugat Contra.

Ionel Gane, secundul lui Contra la Dinamo, va pregati echipa pentru meciul cu Concordia Chiajna din etapa a 11-a, urmand ca joi sa fie instalat Vasile Miriuta in postul de antrenor principal la echipa din Stefan cel Mare.

Cornel Dinu, ultimul dinamovist la nationala

Cosmin Contra este primul antrenor cu origini dinamoviste care ajunge la echipa nationala dupa Cornel Dinu in 1992. Dinu, ne amintim, a parasit nationala dupa celebrul meci pierdut de tricolori cu 2-5 la Kosice impotriva Cehoslovaciei, meci dupa care Anghel Iordanescu a antrenat nationala in drumul spre cea mai mare performanta de pana acum, sferturi de finala la Cupa Mondiala din 1994.Contra s-a despartit de Dinamo si va prelua nationala