Liga 1

Dinamo si FCSB termina la egalitate, scor 1-1, pe un teren mizerabil

Sursă foto: facebook.com/fcsbofficial

De la plaja pe care s-a disputat partida Romania - Danemarca pe fostul “23 August - Lia Manoliu” nu s-a mai vazut un teren la fel de prost ca cel de duminica seara la derby-ul dintre Dinamo si FCSB.

Un gazon nedemn pentru un stadion precum Arena Nationala si pentru un derby al Romaniei in care cele doua echipe s-au chinuit sa ofere, atat cat au putut, un fotbal placut ochiului.

Doua lovituri de la 11 metri, cate una pentru fiecare repriza, au decis meciul de duminica seara. Dinamo a deschis scorul prin Salomao cu cinci minute inaintea pauzei, in timp ce Tanase a restabilit egalitatea la doua minute dupa pauza.

Golul celor de la FCSB a fost marcat din actiune, penalty-ul transformat de Gnohere fiind aparat de portarul dinamovist Penedo.

Asa am trait: Dinamo - FCSB 1-1. Gnohere eliminat!

Acelasi Gnohere, singurul strain care a marcat pentru Dinamo si FCSB in derby-ul Romaniei, a fost eliminat in minutul 52 pentru o intrare din spate asupra lui Cooper.

Dinamo a controlat prima repriza si a ratat doua mari ocazii de a marca. Prima in minutul 26 dupa cel dintai corner al meciului pentru echipa lui Mircea Rednic. Reluarea lui Popa cu capul a trecut putin pe langa poarta.

Acelasi Popa l-a pus la grea incercare , pe Balgradean in minutul 32, pentru ca in minutul 39 acelasi atacant dinamovist obtinea lovitura de la 11 in duel cu portarul stelist.

Salomao a executat tare si pe centr, nelasandu-i nicio sansa lui Balgradean.

La doar doua minute scurse din partea secunda Tanase a obtinut faultul la un duel in careu cu Armando Cooper, iar Istvan Kovacs a acordat fara ezitare punctul cu var de la 11 metri.

Gnohere a tras in dreapta lui Penedo si acesta a blocat mingea, insa pe urmarire Tanase a impins balonul in poarta.

Din minutul 52 FCSB a ramas in inferioritate numerica dupa un fault din spate al lui Gnohere asupra lui Cooper. 

Pana la final FCSB a mizat doar pe cartea contraatacului, in timp ce Dinamo s-a chinuit sa dea lovitura de gratie unui adversar cu probleme mari in aparare.

Caseta tehnica

Dinamo: Penedo - Sorescu, M. Popescu, Katsikas, Popovici - Gomelt (Axente '75) - Hanca, Cooper, Nistor (Neicuţescu '40), Salomao - D. Popa (Zenke '82). Antrenor Mircea Rednic;

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planici, Filip, Stan - Nedelcu, Teixeira - Moruţan (Fl. Coman '46), Man (Jakolis '83), Tănase (Rusescu '90+1) - Gnohere. Antrenor Nicolae Dică;

Cartonaşe galbene: Neicuţescu '45+2, Gomelt '71 / Bălgrădean '38, Benzar '62, Nedelcu '70, Planici '87;

Cartonaş roşu: Gnohere '52;

Arbitru: Istvan Kovacs.



Dinamo si FCSB termina la egalitate, scor 1-1, pe un teren mizerabil