Liga 1

Dinamo ramane in afara locurilor de playoff dupa egalul cu Botosani

Sursă foto: facebook.com/FCDinamoOfficial

Etapa a 15-a din Liga 1 Betano s-a incheiat, luni seara, cu partida dintre FC Botosani si Dinamo, doua echipe aflate in lupta pentru un loc in playoff si care s-au anihilat reciproc intr-un 0-0 cu doi eliminati. Meciul a fost live text in aceasta pagina.

Ploaia mocaneasca de toamna si terenul alunecos a pus probleme ambelor echipe, insa ocaziile nu au lipsit de la cele doua porti. A lipsit insa concentrarea la finalizare pentru a evita un meci fara goluri.

Prima dintre sanse a apartinut gazdelor, in minutul 18, la un contraatac declansat in dreapta de Popa, jucator imprumutat chiar de la Dinamo. Mingea acestuia a ajuns la Bus si sutul trimis de septarul botosenenilor era blocata de Penedo.

Repriza s-a incheiat cu o mare sansa si pentru Dinamo la reluarea lui Romera peste poarta din doar cativa metri singur cu portarul Cobrea.

Tot Dinamo a ratat prima ocazie si in repriza secunde, minutul 52, la centrarea inselatoare a lui Filip. Mingea se ducea spre poarta si interventia lui Cobrea cu varful degetelor a scos balonul in afara terenului, unde Hanca pe urmarire n-a reusit sa reia periculos.

Un minut mai tarziu Musat primea cartonasul rosu pentru un fault dur asupra lui Hanca si Dinamo primea o sansa in plus pentru a face diferenta.

Numai ca omul responsabil cu golul, slovacul Nemec, nu s-a aflat tocmai in apele lui si a ratat incredibil in minutul 59 singur cu portarul la centrarea lui Costache din flancul drept.

Acelasi Nemec a avut in picior sansa deschiderii scorului si in minutul 72 la mingea respinsa in fata de Cobrea dupa sutul lui Rivaldinho, jucator intrat in partea secunda. In cele din urma slovacul a fost inlocuit cu Bokila.

Echilibrul numeric avea sa fie restabilit in minutul 75, dupa ce Katsikas a luat si el rosu pentru un fault asupra lui Kuku.

Ocazie de gol pentru Botosani in minutul 82 la sutul lui Bus din lateral stanga, pentru ca imediat pe contraatac Dinamo sa rateze prin Rivaldinho.

Un meci de uzura disputat in conditii atmosferice dificile care o lasa pe Dinamo in afara pozitiilor de playoff. Botosani urca pe patru in clasament in fata celor de la Astra Giurgiu.

Caseta tehnica

FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Miron, Burcă, Muşat – Tincu, Bordeianu – M. Roman (Dumitraş '59), Moruţan, L. Buş (Serediuc '88) – D. Popa (Kuku '46). Antrenor: Costel Enache

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, St. Filip – P. Anton, Mahlangu, Nascimento (Hanca '46) – Costache (Rivaldinho '63), Nemec (Bokila '74), Salomao. Antrenor: Vasile Miriuţă

Cartonaşe galbene: / Filip '19, Anton '29, Nemec '58, Mahlangu '60

Cartonaşe roşii: Muşat '53 / Katsikas '76

Arbitru: Horaţiu Feşnic.



Dinamo ramane in afara locurilor de playoff dupa egalul cu Botosani