Liga 1

Dinamo obtine prima victorie in playoff

Sursă foto: facebook.com/FCDinamoOfficial

Victorie cat se poate de clara pentru Dinamo, miercuri seara, in fata celor de la CFR Cluj, scor 2-0 (2-0), intr-un meci din etapa a 4-a a playoff-ului Ligii 1. Vedeti aici clasamentul actualizat. Din mai 2009 Dinamo nu o mai invinsese pe CFR Cluj pe teren propriu in campionat.

Cu orgoliul serios sifonat in urma infrangerii din derby-ul cu Steaua, dinamovistii au rezolvat ecuatia celor trei puncte inca din primele 45 de minute.

Deschiderea scorului a venit in minutul 21 la un sut cu stangul in forta din partea lui Nemec, jucator care ratase anterior doua mari ocazii.

Mai intai, in minutul 17, atacantul slovac a ratat din cativa metri cu capul la centrarea lui Palic, pentru ca dupa alte trei minute sa caute coltul scurt cu un sut respins de portarul Minca.

Nemec n-a mai gresit tinta la cornerul rezultat si a ajuns la cota 10 goluri in acest sezon de Liga 1.

Reactia celor de la CFR Cluj nu a intarziat sa apara si, la doua minute dupa deschiderea scorului, Deac a trecut aproape de gol cu un sut centrare dintr-o lovitura libera. 

Paun a trecut si el pe langa gol in minutul 27, cand a reluat cu capul de langa Dielna si doar interventia decisiva a lui Cerniauskas a mentinut-o pe Dinamo la conducere.

Cu doua minute inaintea pauzei brazilianul Rivaldinho a majorat avantajul lui Dinamo cu primul sau gol in Liga 1. Faza a pornit de la un sut pe poarta trimis de Nemec, portarul Minca a respins cu piciorul si Rivaldinho a reluat in poarta cu o lovitura de cap din 9-10. Impresionanta detenta brazilianului.

CFR Cluj a cautat revenirea in meci in partea secunda presand-o pe Dinamo fara ocazii majore pana in minutul 84, cand Cerniauskas s-a opus la lovitura de cap a lui Roman.

Un minut mai tarziu Alexandru Tudor a anulat un gol oaspetilor pentru offside la devierea lui Antal urmarita de Horj, jucatorul aflat in pozitie afara din joc.



Dinamo obtine prima victorie in playoff