Liga 1

Dinamo invinge Viitorul si revine puternic in lupta pentru titlu

Victoria obtinuta de Dinamo in fata celor de la Viitorul, scor 2-1, readuce echipa din Stefan cel Mare cu sanse reale in lupta pentru titlu si condimenteaza puternic finalul de sezon in Liga 1.

Citește și... Asa am trait Dinamo - Viitorul 2-1

Sergiu Hanca a fost eroul lui Dinamo in meciul de duminica seara cu o dubla in minutele 69 si 74, in timp ce pentru Viitorul a marcat George Tucudean primul sau gol in tricoul echipei lui Gheorghe Hagi.

Dinamo acumuleaza 32 de puncte dupa a treia victorie consecutiva in playoff si se apropie la patru puncte de liderul Steaua, echipa care inchide etapa a 6-a, luni seara, in deplasare cu CFR Cluj.

Viitorul ramane pe doi in clasament, cu 34 de puncte, dar echipa Regelui este intr-o vizibila scadere de forma.

Cea mai mare ocazie a primei reprize a apartinut lui Dinamo si a fost ratata de Rivaldinho in minutul 13. Scapat singur spre poarta celor de la Viitorul, atacantul brazilian a tras pe langa poarta.

Viitorul a replicat in minutul 29 prin sutul lui Purece din afara careului, minge pe care Cerniauskas a respins-o in fata.

Oaspetii au mai avut o pozitie buna de a modifica tabela in finalul reprizei, dar Casap a trimis mult peste din lovitura libera.

Dinamo a deschis scorul prin Hanca in minutul 69 dupa o faza pornita de la o aruncare de la margine in flancul stang. Acelasi Hanca avea sa dubleze avantajul "cainilor" dupa doar cinci minute.

Dielna a patruns in dribling, a pasat cu Nistor si acesta a trimis decisiv in fata portii pentru reluarea decisiva a lui Hanca.

Viitorul a relansat partida prin Tucudean in minutul 77, dar pana la final oamenii lui Hagi n-au reusit sa mai puncteze pentru a salva remiza.

Dinamo: Cerniauskas – Romera Navarro, Nedelcearu, Dielna, St. Filip – Mahlangu, D. Nistor – Hanca (Marici '90), Rivaldinho, Palici (Busuladzici '63) – Nemec (Bawab '75). Antrenor: Cosmin Contra

FC Viitorul: Rîmniceanu – S. Rădoi, Ţîru, Boli, Cr. Ganea – N. Roşu, Nedelcu (Dumitrescu '42), Casap (Coman '61) – A. Chiţu, Morar (Ţucudean '71), Purece. Antrenor: Gheorghe Hagi

Cartonaşe galbene: Nedelcearu '46, Romera Navarro '84, Busuladzici '88 / Ţucudean '81

Arbitri: Horaţiu Feşnic - Vasile Marinescu, Alexandru Cerei - Andrei Chivulete



Dinamo invinge Viitorul si revine puternic in lupta pentru titlu