Liga 1

Dinamo – FCSB 0-3. Victorie fara drept de apel a ros-albastrilor

Sursă foto: FCSB FACEBOOK

FCSB a plecat invingatoare din Stefan cel Mare la capatul unui meci pe care l-a controlat in totalitate.

Echipa pregatita de Anton Petrea ajunge la 51 de puncte in clasament dupa acest succes, in timp ce Dinamo bifeaza a 17-a infrangere in 23 de etape, cu 48 de goluri primite.

FCSB a deschis scorul la prima actiune ofensiva prin Octavian Popescu in urma unui contraatac. Dumiter a pasat decisiv in stanga si tanarul jucator al ros-albastrilor a punctat cu o executie spectaculoasa similara celei din duelul cu CFR Cluj.

Dinamo a reactionat si a impins liniile, testand apararea celor de la FCSB prin doua faze fixe. La lovitura din minutul 9 Ehmann a fost aproape de gol, reluarea acestuia cu capul trecand putin pe langa poarta.

Din minutul 36 Dinamo a ramas in inferioritate numerica. Alexandru Rauta a primit al doilea galben pentru o intrare cu talpa pe glezna lui Octavian Popescu. Primul galben fusese incasat cu doar sapte minute mai devreme.

Finalul primei reprize a fost marcat de accidentarea urata suferita de Antoni Ivanov, jucator imprumutat de Dinamo de la Universitatea Craiova si care a fost introdus in locul lui Antonio Bordusanu.

Ivanov s-a implicat la un duel aerian si s-a ciocnit violent de Olaru in zona capului. A fost nevoie de interventia ambelor ambulante prezente la stadion.

FCSB si-a dublat avantajul, in minutul 76, prin reusita lui Ianis Stoica, jucator intrat in partea secunda.

Acesta a inscris cu un sut din afara careului, fiind ajutat si de bara.

Oaspetii arenei din Stefan cel Mare au inchis tabela dupa o faza fixa, cu zece minute inaintea finalului, cand Razvan Oaida a inscris cu o lovitura de cap la coltul lung.

Incidentele nu au lipsit din tribune in pofida unei asistente limitate numeric din cauza pandemiei de covid.

Nici nu incepuse bine partida ca suporterii celor doua echipe de la peluza dinspre Soseaua Stefan cel Mare s-au luat la harta, aruncand unii in altii cu petarde si torte.

Caseta tehnica

Dinamo: Figueiredo – Buleică, Patriche, Ehmann, Tomozei (Bani ’87) – Al. Răuţă, Balthazar – Borduşanu (Ivanov ’39, Rodriguez ’46), C. Matei (Creţu ’76), Torje (Amzar ’76) – Ivanovski. Antrenor: Flavius Stoican

FCSB: A. Vlad – Creţu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic – Olaru (Perianu ’84), Oaidă, Fl. Tănase (Coman ’46) – Cordea (Miron ’62), Dumiter (V. Gheorghe ’46), Oct. Popescu (I. Stoica ’62). Antrenor: Anton Petrea.

Cartonaşe galbene: Ehmann ’17, Matei ’19, Răuţă ’29, ’35, Rodriguez ‘55 / Tănase ’31, Perianu ‘90+2.

Cartonaş roşu: Răuţă ‘35.

Arbitri: Ovidiu Haţegan - Radu Ghinguleac, Sebastian Gheorghe - Iulian Dima.



Dinamo – FCSB 0-3. Victorie fara drept de apel a ros-albastrilor