Liga 1

Dinamo ramane lanterna rosie fara gol marcat dupa 0-2 cu Craiova

Universitatea Craiova a castigat meciul cu Dinamo disputat, duminica seara, pe Arena Nationala, cu 2-0, rezultat in urma caruia echipa din Banie urca pe locul doi in clasament la egalitate cu Viitorul. Dinamo ramane ultima fara gol marcat in doua etape!

Cele doua echipe au oferit un fotbal modest in primele minute, lipsa spectacolului de pe teren fiind compensat de duelul celor doua galerii, rivalitatea dintre Dinamo si Craiova fiind una dintre cele mai incinse din fotbalul romanesc.

Primul sut pe poarta a apartinut celor de la Dinamo prin Cretu in minutul 6, insa prima ocazie cu adevarat importanta am trecut-o in contul oltenilor la sutul lui Cicaldau peste poarta dintr-o lovitura libera in minutul 17.

Partida a fost oprita in minutul 22 dupa ce antrenorului dinamovist Eugen Neagoe i-a venit rau pe banca tehnica a cainilor. Pus sub presiune de peluza dinamovista care i-a cerut demisia inca dinainte ca Istvan Kovacs sa fluiere startul meciului, Neagoe a cedat.

Au urmat momente dramatice cu jucatorii si oficialii lui Dinamo chemand disperati ambulanta aflata la una dintre intrarile in stadion. Echipa medicala a ajuns in cateva secunde langa Neagoe, care a primit vreme de 15 minute ingrijiri medicale direct in ambulanta pana cand a fost stabilizat, pentru ca apoi sa fie transportat la Spitalul Floreasca. Detalii pe larg aici.

Meciul a fost reluat dupa mai bine de 20 de minute de intrerupere cu un corner in favoarea Craiovei. Echipa din Banie avea sa deschida scorul in cele din urma prin Barbut, in minutul 35, cu un sut din interiorul careului.

Cu un joc extrem de modest, Dinamo a avut prima ocazie cu adevarat demna de a fi notata in minutul 52 la sutul lui Mrzljak. Mingea sutata de acesta a trecut putin pe langa poarta Craiovei.

Oltenii s-au desprins la 2-0 pe tabela in minutul 66 prin reusita lui Roman cu capul, Dinamo fiind surprinsa de o faza creata de patrunderea lui Mateiu in zona centrala.

In minutul 74 Dinamo a tras al doilea sut periculos spre poarta Craiovei prin italianul Montini. Mingea s-a dus putin peste in Peluza Catalin Hildan a fanilor dinamovisti.

Pigliacelli s-a opus golului la cea mai mare ocazie a lui Dinamo in meciul de duminica seara.

Caseta tehnica

Dinamo: Piscitelli - D. Ciobotariu, Klimavicius, M. Popescu, Sin - Mrzljak, Răuţă - Creţu (Moldoveanu ’61), Bru (Filip ’67), Montini - D. Popa (Sorescu ’46). Antrenor: Eugen Neagoe;

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Borţa (Vlădoiu ’57), Martic, Acka, Bancu - Ivanov, Mateiu, Cicâldău - Bărbuţ, M. Roman (Fortes ’80), Baiaram (Vătăjelu ’46). Antrenor: Corneliu Papură;

Cartonaşe galbene: Sin ‘7, Răuţă ’78, Popescu ‘86 / Borţa ’14, Acka ’68;

Arbitru: Istvan Kovacs.



Dinamo ramane lanterna rosie fara gol marcat dupa 0-2 cu Craiova