Liga 1

Dinamo a intors Rapidul din drum

Dinamo s-a impus cu 2-1 în meciul disputat pe Arena Nationala împotriva lui Rapid. Giulestenii au deschis scorul prin Daniel Pancu, dar Dinamo a revenit înainte de pauza si a egalat prin Marius Alexe tot el marcând si în startul reprizei a doua  din penalty. Clasamentul Ligii 1 revine la normal dupa disputarea acestui meci restanta din etapa a patra, toate echipele au cate 12 partide.

Fara un vârf veritabil în prima garnitura, Danciulescu neavând loc nici macar pe banca de rezerve, Dinamo n-a aratat totusi momente de slabiciune în ofensiva. Trupa lui Bonetti a început în atac meciul si nu a cedat deloc initiativa în prima jumatate de ora.

În minutul 12 Dinamo a oferit prima mare ocazie de gol în urma unei lovituri libere executta de Catalin Munteanu de pe stânga. Mingea a ajuns la Luchin care a trimis cu capul însa în transversala. Glauber Berti a fost si el aproape sa înscrie pentru dinamo, dupa ce a deviat periculos o centrare a lui Alvarez si a fost foarte aproape de autogol.

Chiar daca Rapid nu s-a vazut aproape deloc în ofensiva si a stat mai mereu la cutie, în minutul 30 a dat lovitura pe contraatac. Teixeira a creat aproape toata faza în banda stânga, unde a depasit frumos doi dinamovisti, a pasat în careu la întâlnire pentru Daniel Pancu, iar acesta a împins mingea în plasa la coltul scurt.

Afectata ca a primit gol desi domina ostilitatile, trupa din Stefan cel Mare a avut nevoie de o perioada pentru a-si reveni si a relua ofensiva sustinuta în jumatatea adversa. S-au pus repede pe roate dinamovistii si cu câteva secunde înainte de pauza au restabilit egalitatea. Pecanha a respins gresit la picioarele lui Marius Alexe centrarea lui Alvarez de pe dreapta si atacantul dinamovist a profitat de cadoul primit cu un sut simpu în poarta din careul mic.

Repriza secunda a început sub nota de dominare a alb-rosilor, care au iesit cu un moral excelent de la vestiare si au pus iar stapânire pe meci. Iar în minutul 61, Dinamo a primit si un penalty de la Cristi Balaj, dupa o minge respinsa cu cotul de Stefan Grigorie. Marius Alexe si-a trecut dubla în cont de la punctul cu var, executând superb sub transversala.

Cel mai activ jucator în atac al giulestenilor, Daniel Pancu a avut de doua ori sansa de a egala în minutele urmatoare. În prima faza însa a preferat sa forteze obtinerea unui penalty si a primit doar galben pentru simulare, pentru ca apoi sa suteze chiar pe directia lui Balgradean.

În minutul 88 rapidistii au irosit o noua sansa uriasa de a egala. Balgradean si-a salvat echipa cu o interventie de zile mari, reusind sa scoata de sub transversala mingea trimisa superb cu capul de Ilijoski. Pancu a ratat si el o alta mare ocazie în prelungiri, când si Dinamo a irosit o sansa de a închide meciul înainte de fluierul de final.



Dinamo a intors Rapidul din drum