Liga 1

Decizii soc in Liga 1: Astra depunctata, CFR Cluj cu interdictie la transferuri

Sursă foto: https://www.facebook.com/afcastragiurgiu

Cluburile Astra Giurgiu si CFR Cluj au primit lovituri importante din partea Comisiei de Apel pentru acordarea licentei cluburilor, informeaza FRF.

Cele doua cluburi facusera apel dupa sanctiunile primite pe fond pentru incalcarea cerintelor de monitorizare financiare in timpul sezonului competitional 2019/2020.

Apelul clubului Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a fost respins și s-a menținut hotărârea instanței de fond de sancționare a clubului cu interzicerea legitimării jucătorilor până la următoarea evaluare, la care se constată îndeplinirea cerinței, pentru încălcarea articolului 59 privind pragul de rentabilitate.

Deciziile Comisiei de apel sunt definitive și executorii. Deciziile pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral de la Lausanne (TAS) în termen de 21 de zile. TAS va pronunța soluția până la data de 14 februarie 2020, conform Convenției Arbitrale încheiate între FRF și cluburile licențiate de Liga 1, decizia TAS fiind irevocabilă.

Prima reactie a venit din tabara Astrei, presedintele Dani Coman anuntand ca se va merge la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv.

”Mi se pare o decizie nedreapta, desi respectam deciziile de disciplina. Vom face toate demersurile necesare pentru a demonstra ca avem dreptate. Asta inseamna ca mergem la TAS”, a spus Coman la Pro tv.



Decizii soc in Liga 1: Astra depunctata, CFR Cluj cu interdictie la transferuri