Liga 1

Cupa-Cola Cola 2014 si-a ales campionii

Duminica, la Sala Dinamo din Bucuresti, s-au jucat finalele de fete si baieti ale Cupei Coca-Cola 2014, aflata la a treia editie, o competitie de fotbal rezervata liceenilor. Daca la fete a fost "spectacol", pentru baieti s-a jucat dur si totul s-a decis in repriza a doua.

In finala fetelor s-au marcat 20 de goluri, iar meciul a fost castigat cu 17-3 de Liceul Tehnologic "Auto" Craiova in fata celor de la Liceul Tehnologic "Nicolae Balcescu" Voluntari. Cuvantul care a descris cel mai bine partida a fost de "spectacol", la atatea goluri si o dominare atat de clara a jucatoarelor din Craiova. In imaginea de mai jos, castigatoarele.

In finala baietilor s-au intalnit liceele Aurel Vlaicu din Baia Mare si Mihai I din Bucuresti, ambele cu profil tehnic. Interesant este ca aceste licee, pe langa clasele cu profil pur tehnic, inglobeaza si clase speciale cu profil sport. Elevii acestor clase au 12 ore de sport pe saptamana si, cel putin in cazul celor de la Mihai I, multi copii din aceste clase activeaza la cluburi profesioniste de sport, inclusiv de fotbal.

Castigatori au fost cei de la Mihai I, care au sase jucatori de la echipa de juniori a Sportului Studentesc. Mihai I a castigat cu 8-3 in fata baimarenilor, insa scorul final nu a aratat diferenta de pe teren decat in partea a doua.

Prima repriza s-a incheiat 2-1 pentru Mihai I, dar cei din Baia Mare au intrat in partea secunda in forta, avand egalarea in picioare, insa bara s-a opus. De acolo scorul s-a facut 4-1 pentru bucuresteni, apoi Baia Mare a avut o mica tresarire de orgoliu si a marcat pentru 4-2.

Insa, dupa aceea, filmul s-a rupt pentru Baia Mare. Cei de la Mihai I au inscris goluri spectaculoase la capatul unor frumoase actiuni de atac rapid sau contraatac. Suturi din unghi, executii rapide, pase precise terminate cu mingea in plasa au ridicat in picioare cele cateva sute de persoane prezente in sala Dinamo,

S-a remarcat jocul dur de pe teren, se intra la fel ca pe iarba la deposedari. Cadeau pustii pe teren cu toata forta si, de multe ori, nu era clar cum de se mai ridicau. Intrari dure la minge sau direct la fault, cartonase galbene si zgomot de genunchi trosniti pe parchet, cam asa s-a jucat in debutul partii secunde in special din partea celor de la Baia Mare, insa baietii de la Mihai I nu au capitulat si au lovit letal cu goluri, ceea ce le-a adus la final Cupa mult visata.

Antrenorul invingatorilor de la Mihai I, Valentin Soare, ne-a declarat ca "organizarea a fost ireprosabila, marca celor de la Coca-Cola. Am jucat in aceasta competitie din martie si pana acum. Am avut in echipa jucatori buni, unul dintre ei fiind la echipa nationala generatia 1996".

Jucatorul de la echipa nationala numit mai sus a purtat numarul 4 si se numeste Ionut Banita. De la Mihai I l-am remarcat si pe numarul 10, Alexandru Ivuta, care a inscris  trei goluri in finala, dintre cele 8.

Decernarea trofeului si a medalillor a fost facuta printre altii si de fostul portar Bogdan Stelea, care a declarat ca "am fost prima oara la un meci de futsal si pot spune ca am fost placut impresionat de nivel. Chiar daca nu are nici o legatura cu fotbalul pe care l-am jucat eu, mi s-a parut foarte spectaculos".

Astfel s-a scris finala din acest an a Cupei Coca-Cola, la care au participat un numar record de aproape 6.000 de liceeni, din partea a 393 echipe din Romania. S-au inscris peste 4460 de goluri in cele 455 de ore petrecute de echipe pe teren, in cadrul celor trei luni de competitie.

"Ii felicitam pe toti jucatorii si antrenorii care au participat. Numarul echipelor inscrise in competitie creste de la an la an, ceea ce confirma ca tinerii petrec din ce in ce mai mult timp facand sport. Cupa Coca-Cola este un program pe care il organizam in fiecare an cu scopul de a promova un stil de viata activ in randul adolescentilor", a declarat Nicoleta Eftimu, Marketing Manager Coca-Cola Romania & Moldova.

Mai jos sunt cei de la Mihai I, la decernarea trofeului.


Finala Baieti
Mihai I (Bucuresti): Octavian Vilceanu, Robert Rosu, Liviu Dragomir, Ionut Banita, Ionut Farima, Cosmin Mihai, Ionut Radu, Alexandru Rita, Ionut Buliga si Alexandru Ivuta. Antrenor: Valentin Soare.
Aurel Vlaicu (Baia Mare): Florin Vanci, Mihai Gherghel, Razvan Horj, Vasile Petrovan, Catalin Balintfy, Lorand Costinar, Marius Coman, Mihai Mos, Ionut Mureasan si Razvan Ardelean. Antrenor: Darius Fandarac.

VIDEO



Cupa-Cola Cola 2014 si-a ales campionii