Liga 1

Cum va fi ales presedintele FRF. Procedura si votul

Va prezentam mai jos procedura de alegere a presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, eveniment care va avea loc miercuri, 18 aprilie, la Casa Fotbalului.

Adunarea Generală a FRF va avea loc miercuri, 18 aprilie 2018, cu începere de la ora 11.00, în sala “Nicolae Dobrin” de la Casa Fotbalului, anunta FRF pe site-ul oficial.

În perioada primei părți a Adunării Generale, candidații nu vor avea acces în sala de ședințe, cu excepția situației în care aceștia vor reprezenta un membru afiliat, pe bază de delegație.

Fiecare candidat va beneficia de un timp maxim de 10 minute, în care să-și susțină programul electoral.

Procedura de vot

Alegerea Președintelui se va efectua prin vot secret, cu buletine de vot.

După deschiderea urnei și numărarea voturilor valabil exprimate și a celor anulate, Comisia de validare a voturilor va consemna rezultatul alegerilor prin procesul-verbal întocmit și semnat de toți membrii comisiei. Rezultatul va fi comunicat Adunării Generale de președintele comisiei de validare a voturilor.

Dacă numărul buletinelor de vot existente în urne va fi egal sau inferior celui al buletinelor distribuite, votul va fi validat. Dacă numărul buletinelor din urne va fi mai mare decât numărul buletinelor distribuite, votul va fi anulat și se va proceda la o nouă votare.

Va fi declarat ales în funcția de Președinte al FRF candidatul care va obține majoritatea voturilor (jumătate plus unu) membrilor afiliați prezenți.

În situația în care, după primul tur de scrutin, niciun candidat nu va obține majoritatea cerută de statut, se va organiza al doilea tur de scrutin, la care vor participa doar primii doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în cadrul primului tur de scrutin. Dacă pe locul al doilea se vor afla, la egalitate de voturi, doi candidați, scrutinul se va desfășura între aceștia și candidatul aflat pe primul loc.

În cazul egalității numărului de voturi, scrutinul se va repeta până la departajare.

Va fi declarat ales în funcția de Președinte al FRF, începând cu cel de-al doilea tur de scrutin, candidatul care va obține cele mai multe voturi dintre voturile exprimate și validate.



Cum va fi ales presedintele FRF. Procedura si votul