Liga 1

Cum va arata viitorul stadion Steaua

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de miercuri indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investitii “Stadion Steaua” si “Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf”.

Cele doua stadioane au fost declarate obiective de interes public si de importanta nationala, fiind cuprinse in angajamentul Romaniei pentru organizarea la Bucuresti a patru meciuri de la EURO 2020.

Stadionul Steaua va avea o capacitate de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafata totala de 70.000 de mp, patru vestiare, 24 camere de cazare pentru sportivi, un muzeu de 1.070 mp, 980 mp spatii comerciale si un restaurant.

Durata de realizare a noului stadion Steaua este de 25 de luni, cu o valoare totala a investitiei de 301.77 milioane de lei, bani asigurati de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, respectiv Ministerul Apararii Nationale.

De cealalta parte, Stadionul Arcul de Triumf va avea o capacitate de 8.100 de locuri si o suprafata de 17.126 mp.

”Practic, la acest stadion se va consolida şi reabilita clădirea existentă pentru vestiare, se va reface sala de antrenament, se vor construi spaţii de cazare şi cantonament pentru sportivi, se vor amenaja spaţiile urbane exterioare, precum şi o parcare subterană (pentru 170 de autoturisme), vor fi construite un centru de îngrijire pentru sportivi şi gradene acoperite pentru public şi se va moderniza suprafaţa de joc. Durata de realizare a obiectivului este de 23 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 126,41 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Tineretului şi Sportului”, se arată în comunicatul Guvernului.

Romania si-a asumat prin organizarea la Bucuresti a meciurilor de la EURO 2020 sa asigure celor opt echipe prezente in Capitala cate o facilitate de antrenament diferita de stadionul oficial, Arena Nationala.

Pe langa cele doua arene amintite mai sus vor mai intra in programul de constructie alte doua stadioane, Giulesti si Stefan cel Mare.



Cum va arata viitorul stadion Steaua