Liga 1

Cum se aplica depunctarile din Liga 1 in playoff/playout

Ce se intampla cu depunctarea cluburilor CFR Cluj, Astra Giurgiu si ACS Poli, in momentul in care acestea vor intra in faza a doua a sezonului, cea de playoff/playout? Iata cum se calculeaza.

De exemplu, daca CFR termina sezonul regulat cu 24 de puncte, suma care se va imparti la doi pentru a intra in playoff/playout va fi cea de 30 (24 de puncte din clasament, plus cele 6 puncte de penalizare de la inceput de sezon).

Astfel, CFR va intra in playoff/playout cu 15 puncte, din care se vor scadea 6 puncte si va ramane cu 9 puncte.

In acest caz, in mod cert, echipele depunctate vor incepe playofful sau playoutul clasate mai slab fata de echipe pe care le depasisera in clasamemnt la finalul sezonului regulat.

Ar fi doua aspecte de semnalat aici. 

1. Se injumatatesc punctele fara a include penalizarea pentru a stabili cu cate puncte se va intra in playoff/playout, dar locul din clasament care determina calificarea  propriu-zisa in playoff sau playout se bazeaza pe punctajul care include penalizarea. 

2. Tratamentul de a scadea 6 puncte in playoff/playout pare inechitabil, pentru ca depunctarile vor cantari mult mai greu in playoff/playout. Punctele se injumatatesc, dar penalizarea ramane integrala.



Cum se aplica depunctarile din Liga 1 in playoff/playout