Liga 1

Dezvaluiri de la FRF: Mircea Sandu aplica in 2014 metoda cu care a ajuns presedinte in anii '90

Alflat un sfert de secol in fruntea FRF, Mircea Sandu a ajuns in acest post dupa Revolutie fiind sustinut de fostul presedinte, care a ramas in functie onorifica. Dupa 25 de ani, Mircea Sandu se afla in aceeasi postura. Isi pune un om in fata, iar el vrea sa ramana cu functie in cadrul Federatiei.

Dan Matei, fost membru in Biroul Federal al FRF, secretar general si oficial la Rapid la mijlocul anilor 90, a dezvaluit intr-un interviu cum a ajuns Mircea Sandu la Federatie sa fie impus peste vointa cluburilor.

"Angelescu (n.r. - fostul presedinte al FRF) l-a adus fiindca erau prieteni de sprit. L-a pus in august 1989, la juniori. Nu-l dorea nimeni, nici Gomoiu, ministrul sportului", a spus Matei pentru Libertatea.

Fostul secretar general al FRF a mai marturisit si modul cum Mircea Sandu a fost sustinut pentru a castiga primul sau mandat in fruntea fotbalului romanesc.

"Intr-o joi, Angelescu i-a luat la telefon pe toti sefii de club, sa-i faca sa-l voteze pe Sandu la alegerile de sambata. Mediocrul Sandu a invins, l-a adus si pe Kassai. A fost ales si a ramas 24 de ani fara sa faca nimic!", a mai spus Matei.

Dan Matei mai considera ca tranzitia care a avut loc intre Angelescu si Sandu va fi pusa in practica in acest an intre Sandu si Gica Popescu. Cel din urma este pregatit sa ajunga presedinte la FRF chiar de catre Sandu, care va ramane in umbra pe un post onorific.



Dezvaluiri de la FRF: Mircea Sandu aplica in 2014 metoda cu care a ajuns presedinte in anii '90