CSU Craiova

CSU Craiova obtine prima victorie a sezonului

Cinci etape au asteptat oltenii pentru a sarbatori prima victorie a formatiei CSU Craiova. Aceasta a venit, sambata dupa-amiaza, pe teren propriu contra celor de la Concordia Chiajna.

Oltenii s-au impus, cu 2-0 (0-0), la capatul unui joc nu foarte spectaculos, dar in care elevii lui Sorin Cirtu si Emil Sandoi au stiut sa speculeze erorile aparute in defensiva adversa.

Baluta, unul dintre cei mai scunzi jucatori de pe teren, a deschis scorul in minutul 53 cu o lovitura de cap din centrul careului, pozitia acestuia fiind la limita offside-ului.

Bulgarul Zlatinsky, jucator adus in aceasta vara de la Ludogoret Razgrad, a stabilit scorul final cu un lob spectaculos peste Matache, aratand ca merita din plin investitia.

Meciul din Banie a inceput vijelios, cu sutul lui Nuno Rocha scos de Matache de sub transversala. Un inceput promitator, dar care s-a stins treptat si jocul a intrat in nota de uzura specifica Ligii 1.

Sutul lui Raducanu pe langa poarta si reluarea lui Dumitras peste transversala sunt singurele faze care trebuie retinute dintr-o prima repriza destul de saraca in faze ofensive.

Partea secunda a debutat cu o noua ocazie la poarta oaspetilor, Matache reusind sa-l blocheze in extremis pe Mateiu.

A fost ocazia care a prefatat deschiderea scorului din minutul 53, cand Baluta a reluat cu capul dintr-o pozitie suspecta de offside.

Un gol care a dinamizat meciul si a ridicat ritmul de joc. Oaspetii au iesit mai mult la joc si Barboianu a trimis pe langa poarta in minutul 57.

Craiova a replicat dupa numai un minut prin Ivan, jucator intrat in partea secunda, acesta sutand in bratele lui Matache dupa o faza in care a insistat la un balon care parea pierdut in marginea careului advers.

Zlatinsky a inscris pentru 2-0 cu un lob superb in minutul 81 si practic a pus capat asteptarii oltenilor in acest campionat. O victorie care duce Craiova in prima jumatate a clasamentului, cu cinci puncte in cont.

CS Universitatea Craiova: Balgradean - Dumitras, Acka, Popov (Izvoranu '7), Vatajelu - Baluta, Mateiu, Zlatinski, Ferfelea (Ivan '51) - Bawab (Madson '67), Rocha. Antrenori: Sorin Cartu, Emil Sandoi.

Concordia Chiajna: Matache - Barboianu, Sirghi, Tincu, Bucurica - Giurgiu - Serediuc, Madeira, Cristescu (Constantinescu '58), Raducanu (Tira '55) - Dina (Purece '66). Antrenor: Marius Baciu.

Cartonase galbene: Nuno Rocha '68 / Madeira '90+2

Arbitri: Iulian Calin (central) - Aurel Onita, George Florin Neacsu (asistenti) - Iulian Dima (rezerva).

sursa foto: csuc.ro


CSU Craiova obtine prima victorie a sezonului