Liga 1

CSU Craiova invinge pentru prima data pe "Extensiv" si urca pe podiumul Ligii 1

CSU Craiova a invins fara drept de apel Universitatea Cluj, marti, scor 3-0, in primul meci al etapei a 25-a a Ligii 1. Oaspetii au evoluat cu un om mai putin pe teren inca din minutul 10, pentru olteni inscriind Bawab si Nuno Rocha, in doua randuri. Echipa lui Sorin Cirtu si Emil Sandoi urca pe locul 3 in clasament si asteapta rezultatul intalnirii Steaua-Petrolul pentru a vedea daca ramane pe podium, in spatele campioanei en-titre si a lui ASA Tirgu Mures.

Misiunea elevilor lui Cirtu si Sandoi s-a simplificat vizibil, in minutul 10, dupa ce uruguayanul Ceppelini a fost eliminat de centralul Robert Dumitru pentru un fault inexplicabil asupra lui Pablo Brandan.

Iordanianul Bawab a deschis scorul la mijlocul primei reprize, dupa ce Veselovsky scosese in doua randuri din fata aceluiasi Bawab, dar si a lui Tarnacop. Atacantul Craiovei a patruns pe zona centrala si a finalizat printr-un sut in cros, in plasa laterala.

Cu zece minute inainte de pauza, Madson a fost destul de aproape sa-l puna in dificultate pe Veselovsky, cu o executie puternica de la aproximativ 30 de metri. Mingea a trecut aproape razant cu transversala.

Nuno Rocha a adus desprinderea gazdelor, in minutul 42, printr-o reluare imparabila cu capul din 6 metri, la centrarea perfecta de pe stanga a lui Ionut Tarnacop.

Startul reprizei secunde a adus doua noi ocazii la poarta lui Veselovsky. Slovacul a intervenit frumos la un sut din lovitura libera ce i-a apartinut lui Brandan (52), pentru ca mai apoi sa vada cum mingea trimisa de Nuno Rocha (55) a zburat pe langa vinclul din dreapta sa.

Angajat bine in careu de Brandan, Vatajelu a reluat in bara transversala din cativa metri.

Scorul a capatat proportii, 3-0, dupa ce Nuno Rocha a finalizat cu gol un contraatac initiat de Pablo Brandan (71).

Universitatea Cluj a incheiat meciul fara sut pe spatiul portii aparate de Cristi Balgradean.

CS U CRAIOVA: Balgradean - Achim (Dumitras 77), Acka, Frasinescu, Vatajelu - Baluta, Brandan, Madson, Tarnacop - Bawab (A. Ivan 84), Rocha (A. Herghelegiu 81)
Rezerve: Straton, Da Graca, Dumitras, Izvoranu, Briceag, Herghelegiu, Ivan

U CLUJ: Veselovsky - Ciupe, Svorck, Neag, Bambara - Cristocea, Lungu (Cr. Munteanu 57) - Gravenberch (Van der Broek 77), Ceppelini, Viveiros - Castillion (V. Lemnaru 62)
Rezerve: Dolha, Munteanu, Achim, Martins, Lemnaru, Jovanovic, Van den Broek

Arbitru: Robert Dumitru (Sfantu Gheorghe)

Cartonase galbene: Vatajelu 69/ Skvorc 60, Viveiros 68, Neag 90

Cartonase rosii: Ceppelini 10

Stadion: Extensiv (Craiova)

Spectatori: 3500



CSU Craiova invinge pentru prima data pe "Extensiv" si urca pe podiumul Ligii 1