Liga 1

CSU Craiova invinge pe CFR si termina sezonul pe 5, peste Petrolul Ploiesti

CSU Craiova a profitat de absentele lui CFR Cluj si a castigat ultimul meci al sezonului, scor 3-0, victorie prin care formatia pregatita de Sorin Cirtu si Emil Sandoi urca in clasament o pozitie, pana pe 5, in timp ce adversara directa a prins podiumul ca urmare a deciziei luate de TAS in urma cu cateva zile. Bawab (dubla) si Baluta au inscris pentru CSU, cu mentiunea ca toate golurile au venit dupa pauza.

Pe fondul unui ritm lent, de vacanta, lusitanul Camora (18) a expediat primul sut periculos spre poarta lui Balgradean. Mingea a trecut la cativa metri de transversala.

Cinci minute mai tarziu, brigada de arbitri condusa de pitesteanul Catalin Popa le-a anulat pe buna dreptate un gol oltenilor, care s-au bucurat pentru cateva secunde dupa lovitura de cap din apropiere a lui Izvoranu. Stoperul oltenilor se afla insa intr-o pozitie evidenta de ofsaid.

La urmatorul atac, Alexandru Baluta a reluat milimetric cu capul la o faza identica de atac a gazdelor.

Prima parte s-a incheiat cu o noua ocazie mare a lui CSU, dupa ce Izvoranu, liber ca pasarea cerului in 6 metri, a trimis razant cu stalpul din dreapta.

De cinci minute au avut nevoie oltenii pentru a se desprinde pe tabela in repriza a doua. Amadio nu a putut retine un balon trimis cu capul de Izvoranu, iar iordanianul Bawab a profitat din apropiere, trecandu-si in cont cel de-al 8-lea gol stagional.

Alexandru Baluta a inchis meciul, la mijlocul partii secunde, printr-o lovitura de cap imparabila din marginea careului mic. Pasa decisiva i-a apartinut lui Nuno Rocha.

Jazvic putea furniza cel mai frumos gol al partidei, dupa un sut fantastic de la aproximativ 30 de metri. Balgradean a urmarit si a avut o interventie pe masura, de la incheietura barelor.

In minutul 83, Bawab a realizat dubla printr-un lob de efect. Nicusor Bancu, introdus cu putin timp in urma, i-a oferit o pasa de exceptie atacantului iordanian.

CSU Craiova: Balgradean - Vatajelu, Izvoranu, Acka, Achim - Nuno Rocha, Madson (Brandan 59), Mateiu, Baluta (Bancu 77) - Herghelegiu, Bawab (Curelea 84)

CFR Cluj: Amadio - T. Lopes, Larie, Carp, Camora - Petrucci (Ene 85), Veres - Chanturia (Jazvic 64), Paun, Negrut (Carter 76) - Guima

Arbitru: Catalin Popa (Pitesti)

Cartonase galbene: N. Rocha 62, Mateiu 68/ Larie 21, T. Lopes 31, Veres 35, Carp 69, Petrucci 80

Cartonase rosii: -

Stadion: Extensiv (Craiova)

Spectatori: 500



CSU Craiova invinge pe CFR si termina sezonul pe 5, peste Petrolul Ploiesti