Liga 1

CS Universitatea Craiova ajunge pe podium dupa 2-1 cu Viitorul

A patra victorie a sezonului pentru CS Universitatea Craiova, formatie care a invins, duminica, pe teren propriu, pe Viitorul Constanta, cu 2-1 (0-0).

Gigi Multescu a mutat inspirat la pauza prin introducerea lui Manea in locul lui Ivan, iar acesta a creat faza din care Bancu avea sa deschida scorul la chiar prima actiune a partii secunda.

O patrundere in mare viteza pe dreapta pana la limita terenului urmata de o centrare in fata portii si Bancu a pus latul pentru 1-0.

Craiova a facut 2-0 in minutul 58 prin Mazarache, jucator care a reluat cu capul la coltul lung centrarea perfecta a lui Vatajelu de pe stanga.

La doua minute de la aceasta faza centralul Istvan Kovacs l-a iertat pe Vatajelu de eliminare la un fault fara balon, in conditiile in care fundasul stanga al juvetilor mai avea un cartonas galben incasat in prima repriza.

Viitorul a revenit rapid in meci prin reusita lui Casap din lovitura libera in minutul 62, un gol care in mare masura trebuie atribuit portarului craiovean Calancea.

Ratare uriasa a lui Vatajelu in minutul 62, cand Buzbuchi a respins cu piciorul intr-o situatie iminenta de gol, dupa care acelasi jucator se opunea sutului trimis de Bancu.

Acelasi Bancu a trimis in bara in minutul 83 singur cu portarul celor de la Viitorul dupa o pasa excelenta a lui Manea, de departe unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren.

Aceasta in conditiile in care Viitorul a dominat teritorial ultima parte a meciului presand in cautarea golului egalizator, fara insa a periclita poarta oltenilor.

Ambele echipe ratasera cate o ocazie mare in prima repriza. Mai intai Mazarache nu l-a putut invinge pe Buzbuchi intr-o situatie de unu la unu (min.36), pentru ca la cealalta poarta Calancea sa respinga sutul lui Coman (min.41).

Meciul incepuse cu o uriasa ratare a Craiovei in minutul 10. Boli a respins in doua randuri de pe linia portii la aceeasi faza.

CS Universitatea Craiova acumuleaza 12 puncte dupa patru victorii si o egaleaza pe Dinamo in clasament. "Cainii" raman pe doi datorita golaverajului superior.CS Universitatea Craiova ajunge pe podium dupa 2-1 cu Viitorul