Liga 1

Craiova urca pe doi in clasament dupa 2-1 cu CFR Cluj

Universitatea Craiova a regasit, vineri seara, gustul dulce al victoriei dupa 2-1 pe teren propriu, in nocturna de la Severin, contra celor de la CFR Cluj, una dintre echipele in forma din Liga 1. Oltenii au urcat pe locu 2 in clasament.

Prima ocazie a meciului care a fost live text a apartinut ardelenilor in minutul 14 la lovitura de cap trimisa de Horj din centrul careului si pe care Calancea a blocat-o cu un reflex de zile mari.

Craiova a replicat prin Ivan in minutul 23, dar acesta nu a prins poarta dupa o iesire gresita a lui Vatca, pentru ca patru minute mai tarziu Camora sa respinsa de langa bara mingea trimisa de Nuno Rocha.

Forum: Comenteaza aici partida Craiova - CFR

Penalty si deschidere de scor

Oltenii au deschis scorul in minutul 36 prin bulgarul Zlatinsky dupa o lovitura de la 11 metri acordata de centralul Barsan la un hent comis de Camora.

Avantajul gazdelor a fost anulat dupa doar trei minute de Bud, golgeterul CFR-ului marcand cu un sut din apropiere, dupa o balbaiala a lui Kelic in propriul careu.

Gustavo, decisiv

Brazilianul Gustavo a readus-o pe Craiova la conducere in minutul 48 cu un sut din apropiere, pentru ca din minutul 60 misiunea juvetilor sa devina mai usoara.

Omrani a luat doua galbene la aceeasi faza si a fost eliminat pentru un gest stupid, iar din acel moment Craiova a pus stapanire pe joc.

Bancu a ratat de putin golul de 3-1 cu un sut fabulos in minutul 71, mingea intalnind bara transversala a portii lui Vatca.

Sase minute mai tarziu a venit randul lui Baluta sa-si incerce sutul de la distanta, insa mingea s-a dus peste poarta.

Camora a evitat in extremis golul in minutul 78 la o minge trimisa de Rocha pe sub picioarele portarului Vatca.

Ultima ocazie a meciului a fost irosita de Ivan dupa o faza personala in minutul 82, acesta sutand putin pe langa poarta clujenilor.

Caseta tehnica

Stadion: Municipal (Severin), spectatori: 2.000

Universitatea: Calancea – Briceag, Kelic, Kay, Vătăjelu – Zlatinski, Băluță, Gustavo (79 Mateiu) – Măzărache (46 Bancu), Ivan, Rocha (87 Dumitraș). Rezerve. Popescu, Petre, Surugiu, Popov. Antrenor: Gheorghe Mulțescu.

CFR: Vâtcă – Peteleu (70 Păun), Larie, Horj, Camora – Rus, Mureșan (79 Negruț) – Chiriță, Omrani, Ruiz (65 Tiago Lopes) – Bud. Rezerve: Mincă – Tiago Lopes, Vereș, Neagu, Roman. Antrenor: Vasile Miriuță.

Arbitri: M. Bîrsan, O. Șovre, C. Danșa. Rezervă: M. Marcu.

foto: csuc.ro



Craiova urca pe doi in clasament dupa 2-1 cu CFR Cluj