Liga 1

Craiova revine de la 0-2 si scoate remiza cu Dinamo (rezumat video)

Sursă foto: facebook.com/CSUCOfficial

CSU Craiova si Dinamo au incheiat la egalitate, scor 2-2 (0-1), dupa unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din acest sezon de Liga 1 Betano. Dinamo a condus cu 2-0 la Severin, dar Craiova a dominat finalul si a smuls in extremis un punct. Ambele echipe au evoluat cu un jucator mai putin inca dinaintea pauzei. Meciul a fost live text in aceasta pagina.

Cele doua echipe au trecut rapid peste faza de tatonare si Gustavo a trimis pe langa poarta in minutul 5 dintr-o centrare oferita de Bancu.

Craiova l-a pierdut in minutul 11 pe italianul Rossi, accidentat, in locul acestuia intrand Mateiu.

Zlatinsky aproape de gol la incheierea primului sfert de ora cu o reluare spre coltul scurt dupa o minge recentrata de Martic.

Dinamo a deschis scorul in minutul 19 prin Rivaldinho, brazilianul strecurand mingea pe sub picioarele portarului Calancea la o pasa excelenta oferita de Salomao.

Doua eliminari

Echilibrul numeric al partidei s-a rupt in minutul 30, dupa ce Zlatinsky a primit rosu direct pe o lovitura cu mana in figura lui Costache.

Paradoxal Craiova a inceput sa joace mai bine in zece jucatori si a ratat egalarea cu zece minute inaintea pauzei, cand Penedo s-a opus de doua ori golului la aceeasi faza. Mai intai a blocat mingea trimisa de Baluta si apoi a respins in corner sutul in forta expediat de Bancu.

Inca o sansa de gol irosita de olteni in minutul 42 prin Mitrita, al carui sut a fost blocat de acelasi Penedo.

La cabine s-a intrat zece la zece dupa ce Costache a intrat nesabuit cu talpa inainte asupra lui Gustavo chiar sub privirile centralului Ovidiu Hategan, fault pentru care a primit cartonasul rosu.

Contra l-a retras pe Rivaldinho la pauza si a inceput partea secunda cu Hanca, iar Dinamo si-a dublat avantajul dupa doar cinci minute.

Bokila, jucator care a contribuit si la faza primei reusite a “cainilor”, a insistat pentru un balon in duel cu Screciu, mingea a trecut pe la Anton si din pasa acestuia Salomao a facut 2-0 pentru Dinamo.

Revenirea oltenilor

Craiova avea sa reduca din diferenta prin Baluta in minutul 75 cu o reluare din fata portii dupa centrarea lui Bancu, astfel ca finalul meciului a devenit unul exploziv.

Un minut mai tarziu ocazie mare de egalare ratata de gazde prin Baluta. Mingea a fost scoasa de pe linia portii cu capul de fundasul dinamovist Katsikas.

Ocaziile de gol au continuat sa curga pe banda rulanta la poarta dinamovista, unde Penedo s-a dovedit un adevarat zid. Asa s-a intamplat in minutul 79, cand panamezul a blocat un nou sut al lui Baluta, pentru ca trei minute mai tarziu Roman, jucator intrat pe final, sa reia pe langa porta din centrarea lui Burlacu.

Acesta din urma a adus egalarea cu un sut senzational in minutul 89. O minge cu dreptul din afara careului care l-a lasat fara reactie pe portarul dinamovist.

Sapte minute de prelungire au fost aratate de la margine, iar Craiova a luat cu asalt careului dinamovist.

Gazdele au solicitat penalty la contactul dintre Burlacu si Romera, insa Hategan a considerat ca a fost un umar la umar. A urmat o noua parada de senzatie din partea lui Penedo, care a deviat in corner sutul in forta trimis de Gustavo.

Din cornerul rezultat Roman a trimis cu capul peste poarta.

Dinamovistii au fortat si ei victoria la ultimele faze din doua faze fixe ramase fara rezultat.

Caseta tehnica

CSU Craiova: Calancea – Screciu, Kelic, Briceag (Burlacu '58) – Martic, Rossi (Mateiu '14), Zlatinski, Bancu – Gustavo, Băluţă, Al. Mitriţă (Roman '72). Antrenor: Devis Mangia

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, M. Oliva – Mahlangu, P. Anton (Nascimento '85) – Costache, Rivaldinho (Hanca '46), Salomao – Bokila (Nemec '78). Antrenor: Cosmin Contra

Cartonaşe galbene: Băluţă '31, Burlacu '81, Screciu '86 / Mahlangu '30, Romera '45+2, Oliva '84, Penedo '90+2

Cartonaşe roşii: Zlatinski '29 / Costache '45+3

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan.



Craiova revine de la 0-2 si scoate remiza cu Dinamo (rezumat video)