Liga 1

Craiova revine de la 0-1 si o bate in premiera pe FCSB

Sursă foto: facebook.com/UCVOficial

Un meci de tinut minte duminica seara pe noua arena din Banie. De tinut minte prin prisma contextului emotionant in care s-a jucat acest meci, la putine ore dupa decesul marelui Ilie Balaci, dar si prin conotatia acestui succes, primul pentru o echipa a Craiovei in fata ros-albastrilor dupa 16 ani de asteptare!

Universitatea Craiova s-a impus cu 2-1, dupa ce FCSB a deschis scorul in debutul partidei si a intrat cu avantaj la cabine.

Autogolul lui Kelic a facut diferenta intr-o prima repriza dominata de echipa bucuresteana, care isi putea dubla avantajul la sutul lui Gnohere blocat de Pigliacelli in minutul 36.

Asa am trait Craiova - FCSB 2-1. Doliu si tensiune maxima in Banie!

La cinci minute dupa pauza bosniacul Koljic, cel mai bun transfer al Craiovei din aceste sezon, a lovit decisiv restabilind egalitatea la capatul unei faze in care apararea FCSB a fost prinsa pe picior gresit dupa o faza de atac irosita cu usurinta de Nedelcu.

FCSB n-a mai contat practic pe faza ofensiva, dar nici un aparare nu s-au descurcat mai bine jucatorii lui Nicolae Dica, iar Craiova a mai lovit o data.

Elvetianul Fedele a punctat in minutul 72 cu un sut din afara careului, o minge care l-a facut pe Balgradean sa plonjeze pentru fotoreporteri.

Un Balgradean care in minutele de final a mentinut sperantele echipei sale aparand o lovitura de la 11 metri executata de Koljic, numai ca ofensiva ros-albastra s-a inecat in propria neputinta.

A doua infrangere consecutiva pentru Dica si compania in campionat, iar FCSB ramane pe doi la doua puncte in spatele liderului CFR Cluj.

Craiova urca pe cinci, cu 19 puncte, la egalitate cu Sepsi si Gaz Metan, dar la patru puncte de lider.

Caseta tehnica

Craiova: Pigliacelli - Martic, Donkor, Kelic, Bancu - Fedele, Mateiu – Bărbuţ (Meza Colli ’65), Mitriţă (Tiago Ferreira ‘90+5), Mihăilă (Burlacu ’85) – Koljic. Antrenor: Devis Mangia;

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planic, Filip, Jr. Morais - Ov. Popescu (Teixeira ’60), Nedelcu - Man, Tănase (Moruţan ’46), Coman (Rusescu ’76) - Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică;

Cartonaşe galbene: Mateiu ’44, Fedele ‘45+2, Briceag (pe banca de rezerve) ’58, Martic ‘90+4 / Tănase ’30, Nedelcu ‘45+2, Benzar ‘90+2;

Cartonaş roşu: Junior Morais ‘86;

Arbitru: Marcel Bîrsan.



Craiova revine de la 0-1 si o bate in premiera pe FCSB