Liga 1

Craiova ramane fara victorie la Botosani

Sursă foto: facebook.com/UCVOficial

FC Botosani a invins-o pe CSU Craiova, cu 1-0, vineri seara, intr-un meci din etapa a 19-a a Ligii 1 Betano, astfel ca oltenii raman fara punct obtinut la Botosani in cinci meciuri.

Unicul gol al meciului a fost marcat de fundasul Miron la ultima faza a primei reprize. Acesta a preluat pe piept in marginea careului si l-a invins pe Calancea cu un sut spectaculos.

Golul Botosaniului fusese anuntat de alte doua sanse ratate de echipa lui Costel Enache intr-un interval de doar cinci minute. Mai intai Roman n-a prins poarta in minutul 25 la centrarea lui Bus in sase metri, pentru ca acelasi Roman sa fie blocat formidabil de Calancea la un sut care viza coltul lung.

Craiova s-a dovedit destul de rezervata pe faza ofensiva in prima repriza, reluarea cu capul a lui Datkovic din centrarea lui Mitrita fiind cea mai periculoasa ocazie a oaspetilor.

Golul lui Miron din finalul reprizei a turnat plumb in ghetele oltenilor chiar inaintea intrarii la cabinei si degringolada s-a simtit in debutul partii secunde cand, in minutul 57, acelasi incisiv Roman a ratat de putin coltul lung cu un voleu din respingerea lui Briceag la voia intamplarii.

Devis Mangia a schimbat in minutul 62 cu Roman in locul lui Bancu si Craiova trecea la un sistem 4-4-2, iar cea mai mare ocazie a juvetilor nu intarzia sa apara.

Cobrea a scos de sub transversala dupa sapte minute lovitura de cap a lui Gustavo.

Roman al oltenilor a avut ultima ocazie a meciului in gheata, dar a fost blocat in extremis de Ungurusan cu o intrare la sacrificiu in minutul 84 si astfel gazdele au tinut cu dintii de avantajul minim de pe tabela.

Echipa de start

FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Miron, Plămadă (Rodriguez '90), Muşat – Oaidă, Tincu – Roman (Dumitraş '81), Moruţan, Buş – Târnovan (Popa '52). Antrenor: Costel Enache.

CSU Craiova: Calancea – Martic, Kelic, Datkovic, Briceag – Gustavo (Burlacu '74), Screciu (Zlatinski '78), Mateiu, Bancu (Roman '62) – Băluţă, Mitriţă. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonaşe galbene: Tincu '3, Popa '88, Unguruşan '89, Dumitraş '90+1 / Gustavo '19, Mitriţă '42.

Arbitri: Ovidiu Haţegan - Octavian Şovre, Sebastian Eugen Gheorghe - Robert George Dumitru.



Craiova ramane fara victorie la Botosani