Liga 1

Craiova bate CFR Cluj in Gruia si aprinde lupta pentru titlul din Liga 1

Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial

Echipa din Banie a castigat cu 3-2 pe terenul campioanei CFR Cluj la capatul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri din actualul sezon. Asa am trait meciul din Gruia.

Craiova a avut 2-0 pe tabela imediat dupa pauza, insa CFR Cluj a anulat avantajul oltenilor in doar zece minute.

Ultimul cuvant a apartinut Craiovei, iar golul victoriei in Gruia a fost marcat de Cicaldau cu trei minute inaintea finalului.

La jumatatea playoff-ului CFR Cluj mai pastreaza un singur punct avans fata de Craiova in clasamentul din playoff.

Deschidere rapida de scor

Craiova a preluat conducerea dupa doar zece minute de la primul fluier al lui Istvan Kovacs.

Bosniacul Koljic l-a surprins pe Arlauskis cu un sut in forta din afara careului.

Doua minute mai tarziu Nistor a fost aproape sa dubleze avantajul formatiei din Banie. Arlauskis s-a revansat reusind sa pareze.

Mare ocazie pentru CFR Cluj in minutul 28 la reluarea lui Itu in bara transversala. Pe urmarire Omrani a trimis din foarfeca peste poarta.

Craiova a ratat incredibil in minutul 38 prin Koljic intr-o situatie singur cu portarul, dupa ce i-a furat mingea lui Burca in 20 de metri.

Un minut mai tarziu Arlauskis a blocat providential mingea trimisa de Balasa dupa o faza de la coltul terenului.

La zece minute dupa pauza Craiova s-a distantat pe tabela prin Mihaila dupa o faza de contraatac. Ivan a facut diferenta cu pasa de gol si Mihaila l-a lobat spectaculos pe Arlauskis iesit dintre buturi.

CFR Cluj a reactionat repede si a redus din diferenta prin Deac dupa cinci minute. Decarul campioanei a luat o faza pe cont propriu si a finalizat spectaculos cu sut la coltul lung.

Presiunea crescuta a gazdelor a dat rezultate si dupa alte zece mintue CFR Cluj reusea egalarea prin Vinicius cu o lovitura de cap din sase metri. Centrare din flanc dupa un corner executat scurt. O faza clasica pentru echipa lui Dan Petrescu.

Cu trei minute inaintea finalului Craiova a dat lovitura prin Cicaldau. Finalizare din interiorul careului la un duel unu contra unu cu portughezul Camora.

Caseta tehnica

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Itu (Petrila '59), Bordeianu (Chipciu '89), Djokovici (Rondon '59) – Deac, Omrani (Traore '89), V. Costache (Păun '31). Antrenor: Dan Petrescu;

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (Vătăjelu '82), Bălaşa (Ciosici '82), Acka, N. Bancu – Nistor (Gustavo '71), Mateiu, Cicâldău – Ivan (Bărbuţ '74), Koljici, Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Cartonaşe galbene: Costache '6, Dan Petrescu (antrenor) '83, Traore '89 / Bălaşa '51, Pigliacelli '90+5.

Arbitri: Istvan Kovacs - Vasile Marinescu, Mircea Orbuleţ - Florin Ovidiu Mazilu;



Craiova bate CFR Cluj in Gruia si aprinde lupta pentru titlul din Liga 1