Liga 1

Concordia-Viitorul 2-0. A fost sau n-a fost?

Echipa lui Gica Hagi a fost angrenata duminica intr-o noua confruntare dubioasa, 0-2 in deplasarea de la Chiajna, care o mentine intr-o proportie foarte mare pe Concordia in Liga 1. Rezultatul doare pentru Rapid, principala perdanta, cu atat mai mult cu cat Vasile Maftei a deblocat tabela cu zece minute inainte de pauza. Boldrin, eroul confruntarii cu Steaua, de etapa trecuta, a inscris pentru 2-0. Mitrita a fost spectator in prima faza, iar Mitrea i-a oferit pasa de gol lui Boldrin. Viitorul si-a luat la revedere astfel de la Europa League, preferand sa pregateasca terenul pentru viitoarea editie de campionat. Norocul jucatorilor Viitorului ca echipa nu este patronata de catre Ionut Negoita (vezi episodul Barboianu).

Florin Purece a semnat prima ocazie a partidei, in minutul 5. Mijlocasul de banda al Concordiei a trimis putin pe langa stalpul din dreapta printr-un sut de la aproximativ 18 metri.

Singur cu portarul Concordiei, salvadorianul Bonilla a fost blocat senzational de Matache. Si nu o data, ci de doua ori, in minutele 27 si 28.

La urmatorul atac consistent al oaspetilor, Boban Nikolov l-a intins pe acelasi Matache cu un sut in forta de la 25 de metri. "Eroul de la Liberec" a scos spectaculos de sub transversala.

Concordia a deschis scorul contrar cursului jocului. Maftei (35) a reluat imparabil centrarea ideala de pe stanga a brazilianului Boldrin. Faza la care Ionut Mitrita a asistat ca un simplu spectator in fata portii, fara a-l incomoda pe inchizatorul gazdelor.

Scorul a devenit 2-0, in minutul 58, dupa ce Bogdan Mitrea i-a oferit un "assist" lui Boldrin, care a reluat sec din 7-8 metri.

Cel mai important marcator al Viitorului, Bogdan Mitrea, isi putea rascumpara imediat greseala, din lovitura libera, insa Matache a fost din nou magistral si a respins de langa bara.

Au urmat 30 de minute in care nu s-a mai jucat absolut nimic care sa pericliteze situatia celor 3 puncte obtinute de Concordia, care se afla foarte aproape de obtinerea biletelor pentru un nou sezon de Liga 1.

Chiajna: Matache - Vagner, Bagaric, Ricardo Alves, Musat - Maftei (Grigorie 82) - Purece, Boldrin, Adrian Cristea, Ciobanu (A. Stan 64) - Dina (M. Pena 72)

Rezeve: Gudea - Ilie, Dragarski, Bucurica, Stan, Grigorie, Pena

Viitorul: Buzbuchi - Hodorogea, Tiru, Mamele (I. Hagi 64), Mitrea - Pana, Benzar, Nikolov - Mitrita (Vina 64), Bonilla (C. Gavra 77), Tanase

Rezerve: Albut - Gavra, I. Hagi, Henrique, Sava, C. Munteanu, Vina

Arbitru: Lucian Rusandu (Sfantu Gheorghe)

Cartonase galbene: Mamele 43, Benzar 71

Cartonase rosii: -

Stadion: Concordia (Chiajna)

Spectatori: 1000



Concordia-Viitorul 2-0. A fost sau n-a fost?