Liga 1

Concordia Chiajna pe val! A 4-a victorie la rand pentru ilfoveni

Sursă foto: acspoli.ro

Echipa Concordia Chiajna s-a impus, cu 3-0, luni seara, in deplasare, pe terenul celor de la ACS Poli Timisoara, intr-un meci din etapa a 14-a a Ligii 1 Betano. Pentru ilfoveni este a patra victorie consecutiva de cand echipa a fost preluata de Ion Moldovan. Meciul a fost live text aici.

Inceputul meciului de pe Bega a apartinut oaspetilor, care au hartuit apararea timisoreana in primele 15 minute cu mai multe faze fixe si contraatacuri.
 
Poli s-a vazut rar in atac si cand a facut-o, precum in minutul 15, Doman a irosit actiunea cu o centrare in bratele portarului Caparco.

Cinci minute mai tarziu gazdele au iesit pe contraatac prin Birnoi, faza se anunta promitatoare, insa pasa acestuia pentru Doman in centru a fost blocata de un aparator al ilfovenilor.

Minutul 27 a adus primul sut al gazdelor spre poarta la initiativa lui Birnoi. Tanarul si promitatorul mijlocasul si-a luat inima in dinti si a trimis de la peste 20 de metri spre buturile aparate de Caparco.

Un minut mai tarziu Concordia deschidea scorul prin Bumba, jucatorul de 23 ani al ilfovenilor ajuns la cota trei goluri in patru meciuri.

Rabufnire de orgoliu a banatenilor minutul 32 dupa o faza creata in dreapta de Birnoi. Mingea scoasa in marginea careului a fost reluata in forta de Vasvari si Albu a respins in extremis in corner.

Doman se putea spala de toate erorile primei reprize in minutul 40, cand a reluat cu capul in bara nereusind sa profite de iesirea eronata dintre buturi a lui Caparco.

Italianul din poarta Concordiei a facut adevarate minuni in finalul reprizei, cand a avut doua interventii fabuloase. Mai intai a blocat sutul lui Vasvari de la peste 30 metri, pentru ca imediat sa se opuna la sutul lui Bianconi din interiorul careului.

In cautarea egalarii Timisoara s-a deschis mult in partea secunda si Concordia a fost aproape de 0-2 in minutul 65 prin Batin. Scapat singur spre poarta atacantul ilfovenilor a reluat pe langa poarta.

Actiune prelungita de atac a gazdelor in minutul 78, cu numeroase pase de-a latul terenului in preajma careului. In cele din urma Mailat a sutat la poarta si mingea s-a dus peste.

Concordia n-a mai iertat pe contraatac in minutul 81 cand, dupa o faza trei contra trei, Bumba a inscris cu un sut plasat in stanga lui Curileac. Dubla reusita de Bumba, un jucator la care Dinamo a renuntat prea usor.

Prinsa din nou pe picior gresit la capatul unui contraatac, Timisoara a mai incasat un gol in minutul 82 la reluarea lui Batin din interiorul careului.

Caseta tehnica

ACS Poli Timişoara: Curileac - V. Creţu, Bocşan, Melinte, Ciucur - Artean, Vaşvari (Soljic '72) - A. Munteanu, Doman (Curjuric '66), Bîrnoi (Mailat '57) - Bianconi. Antrenor: Ionuţ Popa;

Concordia Chiajna: Caparco - Albu, Manasse, A. Marc, Fota - Bucşa - Grădinaru, Bawab (Babic '67), M. Cristescu (Bud '72), Bumba - Batin (Pena '87). Antrenor: Ion Moldovan.

Cartonaşe galbene: Creţu '35, Artean '67 / Bucşa '30, Cristescu '70, Caparco '76.

Meciul a fost arbitrat de Robert Dumitru.



Concordia Chiajna pe val! A 4-a victorie la rand pentru ilfoveni