Liga 1

Concordia Chiajna la primul succes cu Talnar pe banca in campionat

Dupa mai bine de sase luni echipa Concordia Chiajna a obtinut, vineri seara, prima victorie in deplasare in Liga 1 si aceasta marcheaza totodata si cel dintai succes pentru antrenorul Cornel Talnar pe banca gruparii ilfovene.

Concordia s-a impus la Iasi cu 1-0 prin golul marcat in repriza a doua de Bruno Madeira, iar cu acest succes echipa din Chiajna trece de FC Botosani in clasament.

Meciul nu a fost unul spectaculos, ci mai degraba aspru, de uzura, dar in final a fost salvat de cateva ocazii ale oaspetilor, de golul lui Madeira. Au mai fost o faza controversata de penalty in finalul primei reprize in careul gazdelor si doua eliminari pe final de partida, cate una de fiecare parte.

Meciul

Minge in careu pentru Raducanu in minutul 5 dupa un corner de pe stanga si acesta a reluat cu capul peste poarta. Prima mare ocazie de gol a apartinut asadar oaspetilor.

In minutul 41, dupa multe momente de amorteala in jocul celor doua formatii, Bole trimite peste poarta dintr-o lovitura libera din marginea careului advers.

Ultimul minut al primei reprize a animat jocul cu doua faze importante la poarta celor de la CSMS Iasi. Mai intai Purece cade in duel cu Ciuca si la prima vedere a parut lovitura de la 11 metri, insa centralul Rusandu a lasat jocul sa continue.

Apoi, la chiar ultima faza a primului mitan, Gradinaru a ratat cea mai importanta ocazie a partidei, sutul acestuia din interiorul careului fiind respins de Caparco.

In partea secunda tot cei de la Concordia Chiajna au fost mai periculosi, iar in minutul 54 Raducanu a ratat de putin reluarea decisiva la centrarea trimisa in forta de Gradinaru spre bara a doua.

Deschiderea scorului a venit in cele din urma in minutul 65 dupa o lovitura libera obtinuta de Purece in duel cu Frasinescu. Acelasi Purece a executat pe poarta, Caparco a respins de langa bara pana in picioarele lui Bruno Madeira si acesta reluat decisiv in poarta.

Gazdele de la CSMS Iasi au jucat ultimele minute in inferioritate numerica dupa ce capitanul Ionut Voicu a primit doua galbene intr-un interval de doar cateva zeci de secunde.

Egalitatea numerica a fost restabilita in ultimul din cele patru minute de prelungiri, practic la ultima faza a meciului, cand Cristian Ciobanu a primit al doilea galben pentru o simulare in careul advers la pasa lui Mihai Dina.

Pentru Concordia Chiajna este primul succes in campionat cu Cornel Talnar pe banca si totodata cea dintai victorie in deplasare dupa 17 martie.

CSMS Iasi se indeparteaza cu aceasta infrangere de la obiectivul clasarii in primele sase locuri la finalul sezonului regulat.

Caseta tehnica

CSMS Iasi: Caparco - Voicu, Mihalache, Frasinescu, Ciuca - Enescu (V. Gheorghe '46), Mitici - Viveiros, Grigorie (Piccioni '65), Bole (Boiciuc '76) - Golubovici. Antrenor: Nicolo Napoli.

Concordia Chiajna: Matache - Serediuc (Ciobanu '71), Mamele (Marin '38), Tincu, Barboianu - Giurgiu, Bruno Madeira - Gradinaru, Purece, Lazar - Raducanu (Dina '77). Antrenor: Cornel Talnar.

Cartonase galbene: Ciuca '51, Frasinescu '63, Voicu '85, '86, Boiciuc '87 / Raducanu '27, Tincu '76, Ciobanu '86, '90+4

Cartonase rosii: Voicu '86 / Ciobanu '90+4

Arbitri: Lucian Rusandu (central) - Sebastian Gheorghe, Marius Badea (asistenti) - Horatiu Fesnic (rezerva)



Concordia Chiajna la primul succes cu Talnar pe banca in campionat