Liga 1

Cod de etica dupa modelul Premier League in Romania. Cine e primul vizat

De-a lungul anilor fotbalul romanesc a fost teatrul unor confruntari televizate care au dus mesajul intr-o zona de la periferia bunului simt, cu atacuri la persoana si chiar jigniri.

Sunt de notorietate emisiunile televizate in care diversi patroni de cluburi se pretau la un limbaj suburban pentru a-si ataca rivali, jucatorii propriei echipe sau arbitri.

Dincolo de restrictiile impuse in timp de Consiliul National al Audiovizualului si iesirea televiziunilor de sport din zona tabloidizarii media, un semnal de normalitate vine si din partea FRF prin vocea presedintelui Razvan Burleanu.

“In urmatorii patru ani veti vedea la nivelul FRF un cod de etica pentru a elimina toate derapajele din ultimii ani. Daca noi intre noi ne vorbim de rau, ce pretentii sa mai avem la cei din afara. Modelul e foarte simplu, e preluat din Premier League”, a spus Burleanu la Pro x.

Intrebat daca un personaj ca Gigi Becali isi mai poate avea locul in fotbalul romanesc, Burleanu a raspuns: “Profilul si derapajele pe care le regasim la un moment dat indeparteaza foarte multi investitori. Daca ar avea capacitatea sa se controleze, ar putea continua in fotbalul romanesc”.

Becali s-a retras intre timp oficial din fotbal dupa realegerea lui Burleanu, desi continua sa comenteze evolutiile FCSB, ceea ce in opinia sa a devenit “echipa familiei”.



Cod de etica dupa modelul Premier League in Romania. Cine e primul vizat