Liga 1

Cluburile din Liga 1 resping principiul solidaritatii propus de FRF si ameninta cu plangeri penale

Cluburile din Liga 1 au decis in unanimitate in sedinta Adunarii Generale Extraordinare a LPF ca nu sunt de acord cu principiul solidaritatii in forma propusa de Razvan Burleanu, presedintele FRF.

"Solidaritatea e un lucru pe care Razvan Burleanu l-a inteles in mod gresit, adica cluburile din prima liga sa dea 5% din veniturile lor catre cluburile din celelalte divizii. Sa nu comparam saracia cluburilor din Liga 1 cu saracia fotbalului romanesc. El vrea sa bage ilegal mana in buzunarul cluburilor din Liga 1 cu titlul de solidaritate. Cluburile din Liga 1 ar pierde 100.000 de euro fiecare, iar castigul cluburilor din Liga 2 si Liga 3 ar fi infim, undeva la 10.000 de euro", a spus Justin Stefan, secretarul general al LPF, intr-o conferinta de presa.

"Daca domnul Burleanu vrea solidaritate frumos ar fi ca o parte din incasarile echipei nationale sa mearga la cluburile din Liga 1. Acestea dau mare parte din jucatorii primei reprezentative. Il asiguram pe domnul Burleanu ca, daca va ajunge sa bage mana in buzunarul cluburilor, vor exista plangeri penale pentru abuz in serviciu si delapidare, dar vor exista si planceri in civil. Facem apel catre membrii afiliati ca dupa 20 de ani sa inceteze sa mai fie condusi de catre altii. A venit timpul ca acesti membri sa nu mai fie manipulati si controlati de conducerea FRF", a adaugat oficialul LPF.

Razvan Burleanu a propus impunerea unui principiu al solidaritatii prin care cluburile de Liga 1 ar fi obligate sa cedeze 5% din venituri pentru sustinerea fotbalului din esaloanele inferioare.



Cluburile din Liga 1 resping principiul solidaritatii propus de FRF si ameninta cu plangeri penale