Liga 1

Cinci echipe din Romania in sezonul viitor al cupelor europene

In pofida rezultatelor slabe din acest sezon, cand n-am ajuns cu nicio reprezentanta in faza grupelor, Romania va alinia cinci echipe la startul viitoarei editii a cupelor europene, a anuntat UEFA.

Campioana si vicecampioana vor intra in competitie in turul 3 preliminar, urmand a juca pe 26/27 iulie (turul), respectiv 2/3 august (returul). Cele doua reprezentante ale Romaniei nu se pot intalni urmand a fi repartizate pe doua parti diferite de tablou. Campioana va merge pe Ruta Campioanelor, iar vicecampioana va intra pe Ruta Ligii. Teoretic, campioana Romaniei are sanse mai mari sa prinda un culoar mai favorabil.

Castigatoarea Cupei Romaniei si ocupanta locului trei la finalul campionatului vor intra direct in turul 3 preliminar al Ligii Europa, meciurile fiind programate pe 28 iulie (turul) si 4 august (returul).

Echipa care termina campionatul pe locul patru va merge in turul 2 preliminar al Ligii Europa si va juca pe 14 iulie (turul), respectiv 21 iulie (returul).

Daca trecem de tururile preliminare faza play-off-ului va avea loc pe 16/17 si 23/24 august (Liga Campionilor), respectiv 18 si 25 august (Europa League).



Cinci echipe din Romania in sezonul viitor al cupelor europene