CFR CLuj

Propunerea lui Dan Petrescu pentru reluarea Ligii 1

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907

Antrenorul liderului din Liga 1 la momentul intreruperii cauzate de coronavirus are propria varianta pentru eventuala reluare a competitiei.

“Din experienta mea de jucator si antrenor, daca stai o luna ai nevoie de o luna de pregatire, daca stai doua luni ai nevoie de doua luni de pregatire", a spus Dan Petrescu pentru Pro Sport.

"E clar ca nu se va putea face asta, dar sper sa se faca mai multe schimbari, sa fie permise 5 schimbari, sa fie permis sa punem mai multi jucatori pe banca, sa nu mai fie obligatorie regula Under 21 sau, daca ramane, sa fie mai multe schimbari", a mai declarat antrenorul campioanei CFR Cluj.

Pe Dan Petrescu nu l-ar deranja nici daca sezonul ar fi inghetat si titlul acordat formatiei de pe primul loc.

"Normal, in campionatele unde s-a jucat tur-retur ar trebui sa se dea campionatul. Nu cred ca s-ar supara cineva daca s-ar da titlul", crede Dan Petrescu.

Planul LPF si FRF pentru reluarea Ligii 1

Meciurile din Liga 1 ar urma sa se desfasoare cu portile inchise, iar la stadion va fi permis accesul a maxim 125 de oameni. In acest numar sunt inclusi jucatorii, staff-urile tehnice, arbitrii, cadrele medicale, jurnalistii acreditati si copiii de mingi.

Mai mult decat atat, in protocolul intocmit de LPF si FRF se stipuleaza si ca jucatorii sa fie testati de coronavirus inaintea fiecarui meci disputat.

Acest plan va ajunge pe masa autoritatilor care vor hotari soarta fotbalului.

Luni, aceleasi autoritati au decis ca unitatile de invatamant de la gradinita si pana la universitati sa ramana inchise pentru restul anului scolar.

Romania iese din starea de urgenta la 15 mai, dar o serie de masuri restrictive vor ramane in vigoare pe mai departe.

Intre timp FRF a anulat toate competitiile rezervate copiilor si juniorilor.



Propunerea lui Dan Petrescu pentru reluarea Ligii 1