CFR CLuj

Lovitura de teatru la CFR: Cei 23 de jucatori pozitivi nu au, de fapt, covid. Cate teste s-au mai gresit in Romania

Analizele medicale ale majoritatii jucatorilor testati pozitiv cu covid au fost gresite, a anuntat marti clubul ardelean.

Analizele au fost realizate la Spitalul Regina Maria, conform celor de la CFR, insa unitatea medicala nu a redactat inca un raspuns.

Ca urmare a analizelor gresite, CFR a trebuit sa isi reprogrameze partida cu Botosani pentru data de 28 iulie 2020 si apoi mai are de jucat inca doua meciuri in Liga 1 intr-un intervat de doar cateva zile. Ultima partida are loc pe 1 august pe terenul U. Craiova, un meci in care cel mai probabil se va decide titlul. 

In plus, CFR nu s-a antrenat in ultimele zile din cauza testelor pozitive de Covid.

Intrebarea este, pe langa disconfortul sportiv, cate teste au fost fost si sunt gresite zi de zi in Romania in cadrul campaniei de testare realizate de stat, dar si la cerere? Rezultatele testelor sunt cel putin ciudate, de exemplu luni au fost raporatate in jur jur de 7.700 de teste pentru duminica cu un total de aproximativ 1.100 de pozitivi, iar marti cele 21.000 de teste realizate pentru luni au fost aproape acelasi numar de pozitivi. Din ceea ce se pare, oricate teste s-ar face, tot in jur de 1.100 este stacheta.

Mai jos este comunicatul celor de la CFR dupa lovitura de teatru legata de testele covid gresite.

„Ca urmare a ultimelor informatii apărute în presă referitor la cele 23 persoane testate pozitiv de către o clinică privată atât la București, cât și la Cluj-Napoca săptămâna trecută, dorim să facem următoarele precizări: 

Clubul CFR 1907 Cluj a respectat absolut toate măsurile cuprinse în Protocoalele MTS/FRF/LPF și toate recomandările venite din partea autorităților. Am dat dovadă de transparență în relația cu autoritățile statului și ne-am luat toate măsurile de prevenție posibile pentru a opri răspândirea acestui virus. În urma investigațiilor si retestărilor efectuate în ultimele zile s-a dovedit faptul că din totalul de 23 de persoane depistate pozitiv NICIUNA nu este si nici nu a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2, așadar testele efectuate inițial au fost fals-pozitive. 

Ca urmare a acestei situații create, echipa noastră nu a putut disputa meciul cu FC Botoșani duminică, așa cum era programat inițial, acesta fiind reprogramat pentru data de astăzi. În următoarele 6 zile, CFR 1907 Cluj va trebui să joace 3 meciuri, toate extrem de importante pentru clubul nostru. E important de menționat faptul că până astăzi, echipa a fost privată de posibilitatea desfășurării antrenamentelor, fapt care poate afecta forma băieților în aceste meciuri rămase. 

De asemenea, faptul că antrenorul principal al echipei noastre, Dan Petrescu, alături de o parte a staff-ului său tehnic nu va putea fi alături de echipă în următoarea perioadă este un mare handicap al echipei noastre în lupta pentru titlu. Suntem alături 100% de jucătorii și staff-ul tehnic care au fost testați pozitiv și ne dorim să se însănătoșească cât mai repede pentru a putea să revină alături de echipă. Toți cei implicați în viața echipei: jucători, conducători și angajați, alături de familiile noastre, am trecut printr-o perioadă extrem de dificilă, suntem epuizați de eforturile depuse și de stresul la care am fost supuși. 

Am avut oameni profesioniști în jurul nostru cărora le suntem extrem de recunoscători. Mulțumim mult conducerii și angajaților de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, personal care a dat dovadă de mare profesionalism. Le mulțumim suporterilor care au fost alături de noi în această perioadă grea. Susținerea lor și faptul că i-am simțit aproape ne-a dat putere să trecem peste aceste momente dificile. 

Vă mulțumim tuturor celor care v-ați arătat susținerea față de echipa noastră! În următoarea perioadă vom analiza tot ceea s-a întâmplat în jurul echipei în ultimele zile și vom lua o decizie în acest sens. Acum ne concentrăm la cele trei meciuri rămase de disputat”, se arată în comunicatul celor de la CFR Cluj



Lovitura de teatru la CFR: Cei 23 de jucatori pozitivi nu au, de fapt, covid. Cate teste s-au mai gresit in Romania