CFR CLuj

CFR Cluj: Iordanescu Jr. OUT, Conceicao IN

Sursă foto: facebook.com/cfr1907

Infrangerea cu Malmo din prima mansa a turului 2 preliminar din Europa League i-a subrezit pozitia lui Edi Iordanescu pe banca formatiei CFR Cluj si despartirea dintre cele doua parti devenise iminenta. Acesta a fost pus pe liber joi, iar in aceeasi zi a fost anuntat si inlocuitorul sau: Antonio Conceicao.

„Suntem bucuroși să vă anunțăm că Antonio Conceicao este, începând de astăzi, noul antrenor al CFR-ului! Tehnicianul portughez își va începe astfel cel de-al 3-lea mandat pe banca echipei noastre. În precedentele două mandate, în 2009 și în sezonul 2015-2016, Conceicao a câștigat trei trofee, Supercupa și Cupa României în două rânduri, 2009 și 2016, iar noi, toți cei din club, îl vom susține pentru a face din nou performanță la Cluj. Conceicao îi va avea în staff-ul său pe Luis Baltazar, antrenor secund, Cristian Moldovan, antrenor cu portarii și Cristian Dragotă, preparator fizic”, a anunat site-ul oficial al lui CFR. 

Clujenii au anuntat in paralel si plecarea lui Iordanescu Jr.

"În urma unui proces de modificare a structurii administrative, clubul CFR 1907 Cluj a ajuns la un acord privind rezilierea pe cale amiabilă a relaţiilor contractuale cu antrenorul principal Edward Iordănescu şi cu staff-ul său, aceştia făcând parte din vechiul proiect. Părţile şi-au strâns mâna, au rămas în cele mai bune relaţii şi nu au ce să-şi reproşeze, toţi cei implicaţi având singurul scop de a ajuta CFR-ul să îşi atingă obiectivele stabilite", se arată intr-un comunicat pe site-ul campioanei României.

Edi Iordanescu a stat practic la CFR Cluj doar trei meciuri oficiale: Supercupa cu Craiova, meciul de campionat cu Botosani si partida cu Malmo din preliminariile Ligii Campionilor.

Recordul in fotbalul romanesc ramane in picioare si ii apartine lui Dan Petrescu, tehnician care o parasea pe ASA Tg.Mures dupa un singur meci oficial in 2015.

Chiar si asa, situatia nu este deloc una simpla la CFR Cluj. Mai multi jucatori cu influenta in vestiar ar fi amenintat ca nu se mai prezinta la antrenamente in eventualitatea demiterii lui Iordanescu.

Tehnicianul avea o clauza de 600.000 de euro in cazul demiterii, o suma deloc de neglijat pentru fotbalul romanesc.

Sondaj: Cine va fi primul antrenor demis in Liga 1?

Eventuala eliminare din Liga Campionilor ar fi reprezentat motivul pentru care conducerea campioanei Romaniei i-ar rezilia contractul lui Iordanescu, insa sefii din Gruia n-au mai asteptat returul cu Malmo.

Ioan Andone si Victor Piturca au fost de asemenea contactati de conducerea CFR-ului, insa acestia au declinat oferta de a prelua campioana Romaniei, mai sustine sursa citata.



CFR Cluj: Iordanescu Jr. OUT, Conceicao IN