CFR CLuj

Dan Petrescu compara CFR-ul cu Steaua din anii 80: “Parcursul e peste asteptari”

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907/

CFR Cluj a obtinut a 14-a victorie in 16 meciuri de campionat, iar antrenorul Dan Petrescu compara rezultatele de acum ale formatiei din Gruia cu dominarea pe care Steaua Bucuresti o avea in anii 80 ai fotbalului romanesc.

“E prima data cand intra un jucator de pe banca si inscrie si asta asteptam de mult timp. Schimbari inspirate sunt cand jucatorii care intra fac ceva si castigi, dar avem foarte multi jucatori buni pe banca de rezerve si asteptam sa aduca un plus. Din fericire, Runar (n.r. – Sigurjonsson) a intrat si a marcat si Adita Paun a dat assist si a jucat foarte bine. Important este ca nu am primit gol, am mai castigat un meci, dar nu a fost usor

“Parcursul pana acum este peste asteptari, e prima oara, cred, cand o echipa castiga 14 meciuri din 16, numai pe vremea cand jucam eu la Steaua si era generatia aceea extraordinara din 87-88, cand castigam o suta de meciuri la rand, mai era un asa parcurs. Dar mai e mult pana departe, campioantul nu e terminat, sunt constient, sunt echilibrat, sunt cu picioarele pe pamant”, a declarat Dan Petrescu dupa meciul de la Craiova.

Alta poveste in Europa

“E normal ce se intampla, pentru ca asta este nivelul fotbalului romanesc. Am avut 2-3 ani foarte buni in Europa, dar aceia au fost exceptii de la regula, era si alta echipa si alta generatie, plus ca atunci ne ieseau toate, echipa a fost pregatita de mine de la inceput si rezultatele au venit. Acum, adversarii cu care jucam sunt foarte puternici, peste nivelul campionatului nostru si de aceea suferim. In opinia mea trebuia sa avem patru egaluri, nu trei infrangeri si un egal. Daca nu ai putin noroc in Europa, e greu”, a mai spus Dan Petrescu despre parcursul european al echipei CFR Cluj.

Echipa nationala

“Se vehiculeaza foarte multe. Eu daca as fi acolo, as vorbi, pana atunci nu am ce sa vorbesc de nimic, nici de proiect, nici de ne-proiect. Fiecare are viziunea lui. Eu ma concentrez numai si numai la CFR in acelasi timp", a declarat Petrescu, la microfonul televiziunilor care transmit Liga 1”, a mai spus Petrescu.



Dan Petrescu compara CFR-ul cu Steaua din anii 80: “Parcursul e peste asteptari”