CFR CLuj

Dan Petrescu are în continuare nemulțumiri: ”Nu e logic să se întâmple asta”

Sursă foto: CFR Cluj Facebook

CFR Cluj are nevoie de o remiză pe teren propriu în ultimul meci al sezonului pentru a obține locul secund în clasament.

CFR Cluj și Universitatea Craiova își dispută de la distanță locul doi în clasament

 

Un loc secund care asigură prezența direct în preliminariile Conference League, spre deosebire de locul al treilea care va juca baraj cu o echipă din playout.

Dan Petrescu nu este de acord cu această regulă și nu se ferește să critice regulamentul în vigoare.

”Nu îi văd rostul acestui meci. Nu cred că e logic ca locul zece să joace în Europa. Ar trebui să facem o schimbare, să nu mai existe acest meci.

”Dacă vrem în fotbalul mare, hai să facem ce fac ei. Noi facem invers”, a declarat Dan Petrescu într-o conferință de presă.

Locul trei din playoff la finalul sezonului, poziție pe care acum o ocupă Universitatea Craiova, urmează a găzdui barajul pentru calificarea în Conference League cu învingătoarea meciului dintre Oțelul Galați și Universitatea Cluj, echipe care au evoluat în playout.

S-a ajuns la o asemenea schemă de baraje pentru a oferi o miză și meciurilor din playout, alta decât evitarea retrogradării.

Doar că și în sezonul acesta prima clasată din playout, UTA Arad, nu are licență pentru cupele europene, dar nici cei de la Hermannstadt.

Astfel s-a ajuns ca în barajul de Conference League să joace locul doi cu locul patru din playout.Dan Petrescu are în continuare nemulțumiri: ”Nu e logic să se întâmple asta”