CFR CLuj

Campioana rusinii! CFR Cluj eliminata de Dudelange din Luxemburg

Sursă foto: facebook.com/cfr1907

CFR Cluj a intrat in istoria fotbalului ca formatia impotriva careia o echipa din Luxemburg obtine prima calificare din istorie in grupele unei competitii. Echipa se numeste Dudelange si a umilit-o pe CFR Cluj cu dubla victorie, 2-0 acasa si 3-2 in Gruia. Niciodata pana acum o echipa din Luxemburg nu invinsese vreo formatie din Romania, dar exista un inceput pentru toate.

CFR Cluj a inceput prudent si s-a apropiat timid de poarta adversa in primele minute. Doua cornere in primul sfert de ora pentru gazde si o ocazie ratata de Dudelange la sutul lui Melisse din afara careului. O minge pe care portarul Fernandez o respingea in corner.

Lovitura de cap trimisa de Tucudean pe langa poarta din sase metri in minutul 16 a incalzit tribunele din Gruia, fiind prima sansa de gol pentru campioana Romaniei.

Asa am trait CFR Cluj - Dudelange 2-3

Ritmul partidei a fost unul lent si CFR Cluj s-a lasat atrasa in jocul oaspetilor la trecerea timpului. 

In minutul 22 Omrani a patruns pe stanga si a centrat in forta in fata portii. Nimeni acolo pentru a relua in poarta. Prima minge pe poarta lui Dudelange a venit abia in minutul 33, cand Omrani a prelungit cu capul pentru Tucudean si acesta a reluat slab in bratele lui Frising.

Portarul de rezerva al celor de la Dudelange a gafat doua minute mai tarziu respingand defectuos in fata, insa Vinicius venit din spate a reluat in forta pe langa poarta.

CFR Cluj a incheiat repriza in ofensiva, dar fara a reusi sa creeze pericol de gol pentru poarta lui Dudelange.

Toni Conceicao a mutat la pauza cu Tambe in locul lui Mailat, dar probabil ar fi trebuit schimbata intreaga echipa. Ritmul a continuat sa fie unul lent, CFR Cluj a mai pus un corner la statistica si nimic pe tabela. Pe acest fond Dudelange a deschis scorul in minutul 53 printr-un sut senzational prins de Sinani din afara careului.

Un nou balon pierdut de clujeni in propria jumatate la o repunere simpla a portarului Fernandez pentru Males a dus la marcarea golului doi pentru Dudelange. Acelasi Sinani a finalizat din interiorul careului pentru 2-0 si 4-0 la general.

Cu 12 minute inaintea finalului Dudelange a marcat pentru 3-0 prin Turpel, reusita aplaudata in picioare de cei aproape 15.000 de spectatori din Gruia.

In ultimele minute, pe fondul relaxarii celor de la Dudelange, CFR Cluj a marcat de doua ori, prin Tambe si Omrani, goluri asa-zis de onoare, daca poate fi vreo onoare cand pierzi lamentabil o dubla in fata unei echipe din Luxemburg.

Paun a ratat de putin egalarea in minutul 90, dar ar fi fost un 3-3 mincinos si nemeritat dupa interesul aratat de CFR Cluj pentru aceasta dubla.

De notat si ca din minutul 68 pe teren s-a aflat si un anume Julio Baptista, jucator venit la fotbal sa pacaleasca fotbalul.

Caseta tehnica

CFR Cluj: Fernandez - Manea, Vinicius, Lang, Camora - Bordeianu (Păun '53), Males - Mailat (Tambe '46), Al. Ioniţă, Omrani - Ţucudean (Julio Baptista '68). Antrenor Antonio Conceicao;

Dudelange: Frising - Malget (Jordanov '78), Schnell, Prempeh, El Hriti - Stelvio Da Cruz, Sinani (Ibrahimovic '87), Clement - Stolz, Turpel (Pokar '90+2), Melisse. Antrenor Dino Tippmoller;

Cartoaşe galbene: Males '53, Omrani '57, Manea '77.

Arbitru: Davide Massa (Italia).



Campioana rusinii! CFR Cluj eliminata de Dudelange din Luxemburg