Liga 1

CFR Cluj, victorie la limita cu FCSB. O eroare a ros-albastrilor a facut diferenta

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907

Fundasul Paulo Vinicius a marcat unicul gol al meciului din Gruia cu un sut spectaculos din afara careului si CFR Cluj isi consolideaza primul loc in Liga 1.

Asa am trait CFR Cluj - FCSB

Prima repriza a meciului din Gruia a stat sub semnul echilibrului, prudenta devenita caracteristica in istoria recenta a confruntarii celor doua echipe fiind si de aceasta data aplicata ca la carte.

De trei minute a avut nevoie Istvan Kovacs pentru a se confrunta cu prima faza controversata. Itu a cazut in careul ros-albastrilor la un duel cu Oaida, insa centralul din Carei a judecat corect lasand jocul sa continue.

CFR Cluj a amenintat poarta ros-albastrilor din Djokovic in minutul 5 dupa o lovitura de la coltul terenului, pentru ca in minutul 12 Bordeianu sa trimita mult peste poarta din afara careului dupa o respingere a oaspetilor.

FCSB a avut o buna sansa in minutul 18 la patrunderea lui Morutan, insa acesta a fost blocat de Boli chiar in momentul sutului.

La jumatatea repriza fostul dinamovist Costache a semnat cea mai importanta ocazie a reprizei cu o reluare de cap pe langa poarta aparata de Balgradean.

Jocul a continuat in aceeasi nota de uzura pana la pauza, cand cele doua echipe au intrat la egalitate, scor 0-0.

Vintila a mutat la pauza cu Olaru, un debutant la FCSB, in locul lui Momcilovic. O mutare care l-a trimis pe Oaida din mijlocas pe stanga apararii.

Mare ocazie pentru CFR Cluj in minutul 58 la exteriorul incercat de Djokovic din marginea careului celor de la FCSB. Mingea a capatat o directie surprinzatoare si Balgradean a scapat in extremis cu fata curata.

Minutul 62 a adus o alta ocazie la poarta oaspetilor. Bordeianu a trimis in forta din afara careului si Balgradean s-a opus golul cu o interventie salvatoare.

Echilibrul numeric al meciului s-a rupt in minutul 76, cand Planic a intervenit in postura de ultim aparator asupra lui Deac in marginea careului si a fost eliminat cu rosu direct. Totul a pornit de la o pasa neglijenta trimisa de Nedelcu spre colegul din apararea ros-albastrilor.

Din lovitura libera rezultata CFR Cluj a scos maxim pe tabela. Mingea deviata de zidul celor de la FCSB a ajuns la Vinicius si fundasul gazdelor l-a invins pe Balgradean cu un sut din 20 de metri pozitie centrala.

Din noiembrie 2015 CFR Cluj nu o mai invinsese pe FCSB in meciurile din Gruia.

FCSB pierde al doilea meci in deplasare cu Vintila pe banca, dupa 0-4 la Medias.

Sunt opt puncte intre CFR Cluj si FCSB in clasamentul din Liga 1 dupa rezultatul de duminica seara.

Caseta tehnica

CFR Cluj: Arlauskis – Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Itu (Hoban ’60), Bordeianu, Djokovic – Deac, Omrani (Rondon ’72), Costache (Petrila ’83). Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Bălgrădean – Creţu, Planic, Cristea, Momcilovic (Olaru ’46) – Moruţan, Nedelcu, Oaidă – Tănase, Man, Fl. Coman (Gnohere ’85). Antrenor: Bogdan Vintilă

Cartonaşe galbene: Omrani ’30, Djokovic ’64, Deac ‘82 / Man ’64, Olaru ’72, Creţu ‘78

Cartonaş roşu: Planic ‘77

Arbitri: Istvan Kovacs - Vasile Marinescu, Ovidiu Artene - Florin Marcu.



CFR Cluj, victorie la limita cu FCSB. O eroare a ros-albastrilor a facut diferenta